Hlavní obsah

Velký aplaus, bratr Milan oblékl dres. Newcastle se dojemně rozloučil se Srníčkem

Do srdcí fanoušků Newcastlu se zapsal nesmazatelně. Zesnulý brankář Pavel Srníček prožil v St. James´ Parku nejúspěšnější léta kariéry. Za Magpies odchytal v devadesátých letech bezmála dvě stě utkání a fanoušci si jej rychle oblíbili. Zpráva o jeho úmrtí tak všechny příznivce klubu na konci loňského roku velmi zasáhla. Straky před úterním domácím zápasem Premier League s Manchesterem United uctily jeho památku. Na výborného gólmana a skvělého člověka zavzpomínalo v hledišti 50 tisíc diváků.

Foto: Carl Recine, Reuters

Milan Srníček, bratr zesnulého brankáře Pavla, během minuty ticha v Newcastlu před zápasem s Manchesterem United.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Newcastle - Manchester United

Srníčka postihla čtyři dny před Štědrým dnem při rekreačním běhu ve Starém Bohumíně zástava srdce. Po devíti dnech v umělém spánku byl bývalý fotbalový reprezentant odpojen od přístrojů, protože vyšetření ukázala, že jeho mozek byl nevratně poškozen.

Lékaři marně bojovali o jeho život. Fanoušci Newcastlu se během Vánoc snažili svému někdejšímu hráči navrátit vědomí popěvkem "Pavel si a Geordie", který nazpívali během duelu s Evertonem. Bohužel marně. Srníček zemřel 29. prosince ve věku 47 let.

Úterní duel 21. kola anglické ligy se v St. James´s Parku nesl ve znamení smutku. Newcastle před utkáním projevil svému bývalému brankáři obrovskou úctu. Klub na něj zavzpomínal v zápasovém bulletinu. Hráči při rozcvičce znovu oblékli tričko se Srníčkovou fotografií a nápisem "Pavel is a Geordie". Před úvodním hvizdem se všichni aktéři střetnutí rozestavili podél středového kruhu a poté s publikem dlouho bouřlivě tleskali na počest českého vicemistra Evropy z roku 1996. U hráčské lavice přihlížel i Srníčkův bratr Milan, který měl na sobě dres s číslem 1.

Příležitost rozloučit se naposledy s Pavlem Srníčkem budou mít fanoušci i jeho někdejší spoluhráči či soupeři v Anglii také dnes. V poledne v kostele St. Andrews v Newcastlu se uskuteční zádušní mše za bývalého brankáře Magpies.

Reklama

Související témata: