Hlavní obsah

Liverpool - Arsenal 3:3Čech třikrát inkasoval, Arsenal těsný náskok neudržel

Liverpool

Dvakrát prohrávali, zkraje druhého poločas skóre otočili, nakonec ale fotbalisté Arsenalu tři body nezískali. V závěru šlágru 21. kola Premier League v Liverpoolu prostřelil střídající Allen brankáře Petra Čecha a vyrovnal na 3:3. I přes remízu ve strhující partii na Anfieldu udrželi Kanonýři pozici lídra, druhý Leicester je však díky vítězství na půdě Tottenhamu (1:0) bodově dostihl.

Foto: Phil Noble, Reuters

Joe Allen (třetí zleva) v chumlu spoluhráčů z Liverpoolu poté, co vyrovnal skóre bitvy s Arsenalem na 3:3.

Článek

Přestřelku odstartoval Roberto Firmino, jenž v 10. minutě střílel mezi nohama obránce Laurenta Koscielného a poprvé překonal Čecha, jemuž se rychle rozplynul sen o třetím čistém kontu v lize v řadě. Po rychlém vyrovnání Aarona Ramseyho se v 19. minutě opět prosadil Brazilec Firmino, jenž krásně zatočil střelu z pětadvaceti metrů do levého horního rohu Čechovy branky. Přitom až do středečního duelu dal v dosavadním ročníku Premier League jen jediný gól!

O vyrovnání se v 25. minutě postaral jemnou tečí po Ramseyho rohu Olivier Giroud a deset minut po přestávce francouzský útočník střelou z otočky zvrátil skóre na stranu Arsenalu. Londýnský tým dlouho držel naději na třetí ligové vítězství za sebou, připravil ho však o něj střelou z voleje k tyči Allen. Čech si na jeho pokus sáhl, ale mimo tyče míč vytěsnit nedokázal.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Liverpool - Arsenal 3:3 (10. a 19. Firmino, 90. Allen - 25. a 55. Giroud, 14. Ramsey).

Reklama

Související témata: