Hlavní obsah

Chelsea - West Bromwich 2:2Chelsea se s WBA rozešla smírně

Londýn

Fotbalisté Chelsea neudrželi vedení a ve 21. kole anglické Premier League pouze remizovali na Stamford Bridge s West Bromwichem 2:2. Svěřenci Guuse Hiddinka tak promeškali příležitost bodově se dotáhnout právě na Albion.

Článek

Kouč hostů Pulis musel brzy řešit komplikace, jelikož se zranil James Morrison. První možnost si vypracoval Willian, který obešel dva protihráče, ovšem jeho střela proletěla kolem levé tyče.

Po čtvrt hodině se do šance prodrali hosté, když si na přesný centr do vápna naskočil Dawson. Pozorný Courtois však jeho hlavičku zneškodnil. Ve 20. minutě otevřel skóre obránce Azpilicueta, jemuž přesně nahrál Ivanovič. Za půl hodiny bylo vyrovnáno. Graig Gardner si poradil s nahrávkou, vypálil pumelici a ta skončila za zády belgického brankáře. V závěru se mohl radovat Rondon, jenže jeho střela jen o vlásek minula bránu domácích.

Po přestávce Blues zvýšili agresivitu a snažili se zasadit rozhodující úder. V 73. minutě jim k tomu smolně dopomohl obránce Albionu McAuley, jenž si do vlastní sítě srazil přihrávku adresovanou jednomu z útočících soupeřů. Hráči West Bromwiche se nevzdali a v závěrečných minutách se tlačili do zakončení, což přineslo nečekané vyrovnání. Londýnskému klubu tak ke třem bodům nepomohl ani návrat útočníka Diega Costy. West Bromwich nenavázal na dvě předchozí vítězství, ale udržel si tříbodový náskok právě před Chelsea.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Chelsea - West Bromwich 2:2 (20. Azpilicueta, 73. vlastní McAuley - 33. Gardner, 86. McClean)

Reklama

Související témata: