Hlavní obsah

Swansea - Sunderland 2:4Defoe hattrickem skolil Swansea

Fotbalisté Sunderlandu porazili ve 21. kole anglické Premier League Swansea 4:2 a vyhráli podruhé v řadě. Významnou měrou se na výsledku podílel útočník Defoe, jenž vsítil tři góly. Hosté dokázali zvítězit ve Walesu po více než 52 letech.

Článek

Velmi brzy se dostaly do vedení Černé kočky. Po Boriniho střele se dostal k odraženému míči Jermain Defoe a neomylně zakončil. Po dvaceti minutách už bylo srovnáno. Wes Brown stáhl v pokutovém území protihráče a následnou penaltu proměnil Sigurdsson. Do přestávky se po individuální akci prosadil Andre Ayew a otočil na 2:1 pro Labutě, přestože už hráli bez vyloučeného Naughtona.

V druhém poločase srovnal z hranice vápna Patrick van Aanholt a dodal hostům sebevědomí. Po hodině hry mohl Sunderland otočit vývoj zápasu, ovšem Lens nemířil přesně. Vzápětí svůj druhý gól vstřelil Defoe a hosté znovu vedli. O definitivní tečku se postaral hlavní střelec hostů Defoe v 86. minutě, čímž završil hattrick. Svěřenci Sama Allardyceho tak dopřáli svému trenérovi vítězné jubileum, protože anglický stratég odkoučoval 450. utkání v Premier League.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Swansea - Sunderland 2:4 (21. Sigurdsson z pen., 40. Ayew - 3., 61. a 85. Defoe, 49. Van Aanholt)

Reklama

Související témata: