Hlavní obsah

Tottenham - Leicester 0:1Lišky vyloupily Tottenham

Londýn

Fotbalisté Leicesteru porazili v rámci 21. kola anglické Premier League v Londýně Tottenham 1:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Arsenal. Jedinou branku zajistil obránce Huth.

Článek

Na White Hart Lane se sešly kluby, jež se v rámci 3. kola FA Cupu, rozešly smírně 2:2. Stejně jako v neděli hýřili aktivitou domácí a během první čtvrthodiny si připravili několik slibných příležitostí. Postupně začali napadat i hosté a Kohouti kupili chyby. Po jedné z nich měl obrovskou šanci Okazaki s Kantém, jenže scházela přesnost. Ve 25. minutě vypálil Drinkwater a z dálky vyzkoušel pozornost Huga Llorise. Po půl hodině se na druhé straně zaskvěl Schmeichel, který zastavil pokus reprezentačního kolegy Eriksena.

Po změně stran Lišky zamkly soupeře a Spurs jen s vypětím všech sil zabránili Vardymu ke skórování. Na druhé straně mohl otevřít skóre Lamela, ovšem nezamířil přesně. Po hodině se do obrovské šance dostal Kane, ale parádním zákrokem dánský gólman Schmeichel vytěsnil na břevno. Závěrečné minuty patřili hostům, kteří se dočkali zásluhou Hutha. Leicester se tak po třech utkáních dočkal branky a dorovnal Arsenal na čele tabulky. Tottenham tak po pěti vzájemných střetnutích poprvé padl a do odvety Anglického poháru bude vcházet v horším rozpoložení.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Tottenham - Leicester 0:1 (83. Huth)

Reklama

Související témata: