Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 1:3Mladá Boleslav díky dvěma trefám Lence vyhrála na ledě Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kubalík 1 : 0
41. Lenc 1 : 1
44. Lenc 1 : 2
46. Klepiš 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 36. kole extraligy na ledě Plzně 3:1 a připsali si teprve druhé vítězství z posledních sedmi zápasů. Západočeši díky trefě z úvodu zápasu drželi dvě třetiny hubené vedení, na konci prostřední části ale převzali iniciativu hosté, kteří třemi brankami v rozmezí pěti minut na začátku třetí dvacetiminutovky rozhodli zápas ve svůj prospěch. Dvěma góly se na tříbodovém úspěchu hostů podílel útočník Radan Lenc.

Článek

Do sestavy Středočechů se po osmizápasové pauze zaviněné zraněním vrátil kapitán David Výborný, přesto začali aktivněji domácí. Beranovu střelu z voleje ovšem stačil Růžička ve třetí minutě zastavit. V následné skrumáži ovšem gólman hostů udeřil vyrážečkou do hlavy Jeřábka a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Indiáni ale vzápětí nabídli soupeři téměř dvouminutovou početní výhodu čtyři na tři. Mladá Boleslav ji však nezvládla a naopak v sedmé minutě při plzeňské přesilovce našel Kracík od zadního mantinelu ideální přihrávkou před brankou nekrytého Kubalíka, jenž svým 22. gólem sezony za záda střídajícího Ritticha otevřel skóre.

Odpovědět mohl aktivní Hyka, který se protlačil až před Machovského, nedokázal ale přesněji zakončit. V 15. minutě zahrozili během další přesilové hře domácí, když Kratěna v dobré pozici pálil nad. Krátce před přestávkou našel Stříteský dlouhým pasem rozjetého Klepiše, jehož únik zakončený bekhendovým blafákem skvěle zastavil Machovský.

Plzeňský gólman dokázal zareagovat také na Pacovského pokus bez přípravy v úvodu prostřední části. Otěže zápasu přesto drželi ofenzivněji hrající Indiáni. Po vybídnutí od Svobody ale Jeřábek ve 24. minutě z mezikruží mířil jen doprostřed branky.

Do větší šance domácí nepustila spolehlivě fungující defenzíva hostů a závěr druhé třetiny patřil naopak Mladé Boleslavi. Po elegantním vyjetí Výborného zpoza branky nebezpečně pálil Jarůšek, ve 38. minutě střela mezi kruhy osamoceného Klepiše mířila mimo a vzápětí dvakrát zblízka ztroskotal na Machovském Musil.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky už po zaváhání Skleničky při rozehrávce vyrovnal střelou mezi betony Lenc. O necelé tři minuty později navíc po přihrávce Klepiše od pravého hrazení dokonal najíždějící Lenc svou druhou trefou obrat.

Viditelně otřesení domácí nestíhali s rozjetými hosty bruslit a nabídli jim přesilovku pět na tři, kterou ve 46. minutě zužitkoval po krásné přihrávce Trončinského do odkryté branky skórující Klepiš. Indiáni ve snaze zkorigovat vývoj utkání poté otevřeli hru, ale Rittich zastavil průnik Jeřábka a souvislejší nápor aktivně hrající Středočeši nepřipustili. Plzeň neuspěla ani v dlouhé hře bez brankáře a po dvou venkovních výhrách za sebou ztratila body na domácím ledě.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. D. Kubalík (Kracík, Lev) - 41. Lenc, 44. Lenc (Hyka, Klepiš), 46. Klepiš (Trončinský, Urban). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:6, navíc Martin Růžička (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4752.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Mladá Boleslav: Martin Růžička (3. Rittich) - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - Hyka, Klepiš, Lenc - M. Látal, Urban, Pacovský - Bárta, Musil, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: