Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 3:1Dva bleskové góly přinesly Hradci vítězství nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Holík 0 : 1
18. Honejsek 1 : 1
19. Courchaine 2 : 1
60. Červený 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 36. kole extraligy Zlín 3:1, když na konci první třetiny díky gólům Antonína Honejska a Adama Courchainea během 33 vteřin otočili výsledek. Ten ještě potvrdil v závěru při power play Rudolf Červený. Zlín prohrál teprve podruhé z posledních osmi zápasů.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce oslavují gól, vlevo je překonaný brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

Hned první minuta duelu přinesla vzruch. Jenže ne hokejový. Po jedenadvaceti vteřinách hry se zastavila časomíra na kostce nad ledem a pořadatelé oznámili, že bude zápas měřen ručními stopkami. Hlasatel pak oznamoval průběžný čas či například dobu, který uplynula z přesilové hry. Závada byla odstraněna v osmé minutě.

V té době už hosté vedli, protože využili první přesilovku. Gól padl po perfektní akci, po dvou křížných přihrávkách. Na konci spolupráce byl útočník Petr Holík, který pálil do odkryté branky. Hosté byli v prvních deseti minutách lepší, Hradci se nedařil přechod do útočného pásma - a to ani v přesilovkách. Přesto si v jedné z nich vytvořil dvě jasné šance, jenže Kudrna Kašíka nepřekonal a Bednář trefil tyč.

Mountfield nakonec zvládl otočit skóre ještě v první části. Dva góly stihl během 33 vteřin. Nejprve projel obranou Honejsek, který strávil ve Zlíně zásadní část kariéry, a Kašíka překonal střelou k přední tyči. O chvíli později proměnil skvělou přihrávku reprezentanta do dvaceti let Hronka Courchaine.

Ve druhé třetině byl lepší Hradec, jenže zlínský brankář Kašík byl výborný. Při Courchainově teči mu ale pomohla i tyč. Neuvěřitelný zákrok pak předvedl proti Ihnacakově střele, kterou kryl vyrážečkou, či při Kukumbergově jasné šanci. Hosté měli vlastně jen jednu příležitost. Šikovný Holík jel sám na Kacetla, jenže po blafáku do forhendu netrefil bránu.

Třetí třetina byla urputná a plná osobních soubojů. Došlo i na jednu menší bitku, v níž se utkali hradecký Kopta se zlínským Čechem. Objevily se však také šance, velkou měl hned v první minutě hostující střelec Bukarts. Jenže lotyšský útočník v úniku nezvolil dobré řešení a Kacetl zasáhl. Rozhodnout poté mohl hradecký obránce Karel Pilař, jenže jeho teč Kašík zpacifikoval.

V posledních minutách se Zlín dostal do tlaku, Hradec dělal chyby, například Pláněk přihrál přímo na hokejku Čachotskému, jenže jeho tvrdou ránu Kacetl zastavil. V přesilovce si na něj nepřišel ani Říčka. Hradec pak velkou bojovností, když do střely skočil dokonce i matador Bednář, vedení udržel. Sedmatřicet vteřin před koncem navíc rozhodl v power play hostů hradecký Červený. Při brance si připsal asistenci i brankář Kacetl.

36. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Honejsek (K. Pilař, Čáp), 19. Courchaine (Hronek, J. Kudrna), 60. Červený (Bednář, Kacetl) - 7. P. Holík (Žižka, Bukarts). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4775.
Hradec Králové: Kacetl - K. Pilař, Čáp, Pláněk, Jank, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, T. Knotek, Courchaine - Berger, R. Pilař, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - T. Sýkora, Cibák, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: