Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 4:1Mladá Boleslav porazila díky dvěma gólům Urbana Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lenc 1 : 0
14. Urban 2 : 0
22. Hyka 3 : 0
56. Urban 4 : 0
60. Němec 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 37. kole extraligy nad Kometou Brno 4:1 a po druhém plném bodovém zisku za sebou si upevnili pátou pozici. Kometa naopak nenavázala na předchozí dvě vítězství a na první šestku ztrácí čtyři body. Gólman David Rittich přišel o čisté konto v poslední vteřině utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radan Lenc (vpravo) z Boleslavi střílí první gól. Uprostřed brankář Brna Marek Čiliak a vlevo Petr Štindl z Brna.

Článek

V úvodu se hrálo bez šancí a brankáři kryli jen pár střeleckých pokusů. V šesté minutě se radovali z vedení domácí. Hyka v přečíslení dvou na jednoho uvolnil Lence, který překonal Čiliaka blafákem do bekhendu. Rittich na druhé straně měl minimum práce, naopak šancí Mladé Boleslavi přibývalo.

Nejdříve při signalizované výhodě po Klepišově střele dorážel Lenc. I v době, kdy se dostali domácí do oslabení, vyzval opět Lence Hyka. Čiliak ale držel svůj tým, zasáhl i proti Bártovi, jemuž připravil šanci Musil. Ve 14. minutě při Zohornově vyloučení už Bruslařský klub znovu udeřil. Urban tečoval za Čiliaka Stříteského ránu od modré čáry.

Po 86 vteřinách druhého dějství pojistili domácí náskok. Po další akci druhého útoku snadno dorážel do odryté branky Hyka. Kometa chtěla odpovědět, ale Káňa minul a neuspěl ani Ostřížek, který se dostal sám před Ritticha. V přesilovce pak zahrozili i Zohorna s Tonem. Neuspěl však ani Vondráček.

I Mladá Boleslav měla další šance. Pacovský minul a Hyka neuspěl s dorážkou. Ritticha zase prověřil Ton. Domácí si bez problémů hlídali bezpečný náskok, Kometa se navíc musela bránit v závěru druhé části při Trškově trestu.

Ani v závěrečném dějství se Brnu nijak zdramatizovat zápas nepodařilo. Navíc se hosté bránili v dalších oslabeních. Při Kubošově pobytu na trestné lavici se Kometa ubránila. Po vyloučeních za špatné střídání a následně Malcově faulu odolali hosté ještě i 40 vteřin ve třech proti pěti, ale v pokračující výhodě už skóroval Urban. Když už se zdálo být jistotou, že Rittich udrží počtvrté v sezoně nulu, překonal jej těsně před sirénou tečí Kaberleho střely Němec.

37. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Lenc (Hyka, Klepiš), 14. Urban (Stříteský, Klepiš), 22. Hyka (Lenc), 56. Urban (D. Výborný, Klepiš) - 60. V. Němec (T. Kaberle, Špirko). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. Diváci: 3467.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Hyka, Klepiš, Lenc - Pacovský, Urban, Klimenta - Musil, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Štindl, Trška - Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Dočekal, P. Mrázek - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice