Hlavní obsah

Hart, Courtois, de Gea - to jsou skalpy! Čech je získal za triumf v hitparádě

Londýn

Bravurní dvojitý zákrok mu vynesl další slávu a chválu. Petr Čech se sice na hřišti Stoke výhry nedočkal (0:0), gólman fotbalistů Arsenalu ovšem zvítězil v hitparádě nejlepších zákroků 22. kola anglické Premier League. Společnost mu dělají renomovaní korunní princové - Joe Hart, Thibaut Courtois či David de Gea. Brankář české reprezentace je všechny trumfl.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Kanonýři znovu velebí svého gólmana. Na neoblíbeném hřišti Stoke předvedl hned několik skvělých zákroků a byl ústřední postavou Arsenalu. Největší lahůdku ukázal v 56. minutě, když vychytal Josela a poradil si i s dorážkou Krkiče. „Bylo důležité dostat míč na stranu a co nejrychleji se vrátit kvůli dorážce," popsal Petr Čech.

S výjimkou Harta, který zlikvidoval hlavičku z malého vápna, se ostatní brankáři z přehledu také vytáhli proti střelám k tyči. Na Čecha to však bylo málo, porotci mu přisoudili první místo.

Český gólman uhájil Kanonýrům vedení v tabulce a posunul vlastní rekord anglické ligy na 172 zápasů s čistým kontem. „Vždycky říkám, že je lepší vyhrát 2:1 a nemít čisté konto, ale tentokrát jsem za remízu rád. I za nulu. Získaný bod nás udržel na špici a pořád jsme tam, kde chceme být."

Který brankář podle vás předvedl nejlepší zákrok 22. kola Premier League?
Joe Hart
1 %
Thibaut Courtois
1 %
Jordan Pickford
1,4 %
David de Gea
4 %
Petr Čech
92,6 %
Celkem hlasovalo 5444 čtenářů.

Reklama

Související témata: