Hlavní obsah

Kyrgios - Berdych 3:6, 4:6, 6:1, 4:6Berdych vyřadil na Australian Open běsnícího Kyrgiose. Zahraje si o čtvrtfinále

Melbourne
Aktualizováno

Skvěle rozjetý zápas se mu pořádně zkomplikoval, soupeř chvílemi proměňoval dění na kurtu v estrádu, ale nakonec český tenista Tomáš Berdych vyřadil ve třetím kole Australian Open domácího bouřliváka Nicka Kyrgiose po setech 6:3, 6:4, 1:6 a 6:4. V bitvě o čtvrtfinále se utká se Španělem Robertem Bautistou-Agutem, přemožitelem Marina Čiliče.

Foto: Jason Reed, Reuters

Vzteklá reakce Nicka Kyrgiose během utkání s Tomášem Berdychem na Australian Open.

Článek
Fotogalerie

„Člověk se na tohle musí připravit. Jsem už dost zkušený hráč, abych to zvládl," komentoval český tenista po utkání jeho průběh a excentrické chování turnajové devětadvacítky. „Ale fanoušci tady v Austrálii jsou vždy skvělí a féroví. Moc jsem si to užil," vysekl poklonu domácím příznivcům, kteří podporovali pochopitelně především krajana.

Berdych, loňský semifinalista, začal proti o deset let mladšímu hráči soustředěně. Solidně podával, pečlivě si připravoval útoky od základní čáry a zvládal klíčové body. Na úvod využil hned první brejkbol vítězným forhendem a v závěru úvodního dějství odvrátil dvě soupeřovy výhody při svém podání.

Bez většího zakolísání nakonec vyhrál úvodní set, a zatímco Kyrgios začal čím dál tím více dostávat své pověsti neovladatelného rapla, když vedle neustálých hlasitých komentářů také několikrát mrštil raketou, rodák z Valašského Meziříčí koncentrovaně pokračoval ve svém úsilí.

Pohádal se s rozhodčím

Ve druhé sadě nečelil jedinému brejkbolu a cirkus ze strany mladého Australana nabíral na intenzitě. Své výlevy už směřoval přímo k hlavnímu sudímu Jamesi Keothavongovi, jemuž si mimo jiné stěžoval na hlasitou hudbu v areálu.

Když už se zdálo, že rodák z Canberry není vůbec schopen soustředit se na hru a nemá jak českého hráče zaskočit, stal se pravý opak. Australan začal ve třetí sadě výborně podávat a sázet na druhou stranu kurtu parádní údery. A to zrovna v momentě, kdy si Berdych vybíral slabší chvilky a vyrobil několik zbytečných chyb.

Kyrgios se chytil své šance, vyhrál pět gamů v řadě a dostal publikum do varu. Český tenista byl rád, že na poslední chvíli odvrátil potupného kanára. Ve čtvrté sadě pak nevyužil za stavu 3:3 dva brejkboly, které odvrátil soupeř dvěma esy. Za stavu 5:4 ale domácí mladík nezvládl tíhu situace, pustil Berdycha do náskoku 40:0 a první vzájemný duel obou hráčů na okruhu ATP ukončil dvojchybou.

Australian Open (dotace 44 mil. australských dolarů):
Muži 3. kolo
Berdych - Kyrgios, 6:3, 6:4, 1:6, 6:4
Výsledky ostatních zápasů najdete zde

Reklama

Související témata: