Hlavní obsah

Sparta - Chomutov 7:1Po Brnu deklasovala Sparta o šest gólů i Piráty, utkání sledovalo přes 14 tisíc diváků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Čajkovský 1 : 0
3. Sabolič 2 : 0
15. Buchtele 3 : 0
25. Buchtele 4 : 0
28. Polášek 5 : 0
47. Hlinka 6 : 0
48. Hlinka 7 : 0
56. Rutta 7 : 1
Záznam online reportáže

Praha

V úterý devíti góly potupili brněnskou Kometu, o tři dny později si hokejisté Sparty v pražské O2 areně otevřeli střelnici znovu. Tentokrát řádění Jandačových svěřenců odnesl v rámci 38. extraligového kola Chomutov, který před více než čtrnácti tisíci přítomnými diváky utržil debakl 1:7. Sparťané tak Piráty porazili v domácím prostředí i v šestém vzájemném souboji.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočníci pražské Sparty (zleva) Jaroslav Hlinka, Jan Buchtele a Tomáš Netík se radují z gólu proti Chomutovu. Vpředu je forvard Pirátů Marek Tomica.

Článek

Sparta v dnešním i úterním utkání proti Olomouci vzdává již sedmým rokem hold složkám Integrovaného záchranného systému a na oba zápasy věnovala příslušníkům armády, hasičům, záchranářům a policistům dohromady přes 16 tisíc vstupenek. Do haly v pražské Libni tak dorazila nejvyšší návštěva v sezóně, která se zařadila na třetí místo hned za dva duely Komety pod širým nebem za Lužánkami.

Pražané nastoupili ve speciálních dresech ve stylu hasičských uniforem a na Piráty vlétli hned od začátku. A už po 78 vteřinách hry šli do vedení, když brankáře Kristana prostřelil svým jedenáctým gólem v sezóně nejproduktivnější obránce soutěže Čajkovský. A Pirátům bylo ještě hůř, neboť o minutu a půl později našel Klimek zpoza branky Saboliče, jenž přidal druhý zásah.

Po deseti minutách se začali osmělovat i hosté. Lehkovážně rozehrávajícího Dragouna obral Vondrka, ani nadvakrát ale na gólmana Pöpperleho nevyzrál. Vzápětí měli Piráti výhodu 65 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovky. Jejich kouč Růžička zareagoval oddechovým časem, jenže Sparta se ubránila, dvě nebezpečné rány Valacha pokryl jistý Pöpperle.

V patnácté minutě navíc přišel třetí úder domácích, Buchtele zamířil přesně pod horní tyčku. Ani Sparta pak nevyužila přesilovku 48 vteřin trvající početní výhodu pět na tři, v utkání ale dál dominovala. Piráti se jen obtížně dostávali přes střední pásmo, zatímco domácí kombinovali s neuvěřitelnou lehkostí.

Rutta ukončil Pöoperleho 297minutovou sérii

Ani po první změně stran se obraz hry nezměnil a inkasované branky na chomutovském kontě přibývaly. Tu čtvrtou obstaral ve 25. minutě znovu Buchtele, jenž bekhendem trefil poskakující kotouč. A za další tři minuty napřáhl při přesilovce od modré Polášek a jeho dělovka skončila pod břevnem.

Po pátém obdrženém gólu zamířil Kristan na střídačku a jeho post zaujal Jakub Čech. Ten ofenzivním akcím druhého týmu tabulky odolával skoro osmnáct minut, pak ale opět v přesilovce vyšachovali sparťané bránící se kvarteto hostů a Hlinka uklízel do prázdné branky. A za necelé dvě minuty přidal kapitán domácích další gól, po odrazu puku od zadního mantinelu opět zakončoval do odkryté klece.

Piráti zaznamenali čestný úspěch až v 56. minutě, kdy dvojnásobnou přesilovku ihned po buly zužitkoval přesnou ranou Rutta, čímž skončila 297(!) minut dlouhá série Tomáše Pöpperleho bez inkasovaného gólu proti Chomutovu. Severočeši prohráli počtvrté v řadě, venku čekají na výhru dokonce už sedm zápasů.

38. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Čajkovský (Klimek, Hamilton), 3. Sabolič (Klimek, Hamilton), 15. Buchtele (Přibyl, J. Mikuš), 25. Buchtele (Martin Procházka, Přibyl), 28. Polášek (Sabolič), 47. J. Hlinka (Buchtele, Přibyl), 48. J. Hlinka (Forman) - 56. Rutta. Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 14 243.
Sparta: Pöpperle - Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Netík, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Forman, J. Hlinka, Kumstát - Martin Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Chomutov: Kristan (28. J. Čech) - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Dlapa, Pereťagin - T. Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hřebejk, Kämpf, Sklenář - D. Kaše, Dušek, Ölvecký. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: