Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 1:4Zlín díky povedenému úvodu uspěl v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Maruna 0 : 1
4. Holík 0 : 2
22. Kracík 1 : 2
37. Bukarts 1 : 3
51. Bukarts 1 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Zlína zvítězili ve 38. kole Tipsport extraligy na ledě Plzně 4:1 a připsali si již osmou výhru z posledních deseti utkání. Předchozí tři utkání na západě Čech Valaši prohráli, v pátek však o svém vítězství rozhodli dvěma góly během úvodních čtyř minut zápasu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zlínští hokejisté slaví vstřelený gól - ilustrační foto.

Článek

Indiáni naopak i při třetím domácím vystoupení za sebou skórovali pouze jednou a potřetí v řadě před svým publikem nebodovali. V barvách Zlína se blýskl dvěma góly a jednou přihrávkou Roberts Bukarts, jemuž brankou a dvěma asistencemi sekundoval Petr Holík.

Hostům vyšel vstup do utkání dokonale. Již ve druhé minutě přihrál Ondráček do jízdy Marunovi, ten projel mezi statickými plzeňskými obránci a Machovského překonal blafákem do bekhendu. O necelé dvě minuty později zaspala domácí defenziva znovu a rozjetý Holík upravil díky úspěšné kličce do bekhendu na 0:2.

Otřesení Indiáni se neprobudili ani během přesilové hry a ve snaze o zkorigování nepříznivého výsledku naráželi na precizní zlínskou obranu středního pásma.

Až v závěru první třetiny při další početní výhodě vyrazil Kašík Jeřábkovu ránu jen před sebe, s dorážkou nekrytého Kubalíka si ovšem pohotově poradil. Vzápětí našel Kracík přihrávkou od zadního mantinelu na brankovišti Kubalíka, plzeňský kanonýr ale trefil jen Kašíka.

Kašík likvidoval plzeňské šance

Po pauze ve 22. minutě už se ale domácí prosadili, když se krátce po skončení přesilovky trefil zblízka pod horní tyč Kracík. Plzeňští poté převzali iniciativu a dostali soupeře pod tlak. Skvělý Kašík ale vleže ve 25. minutě zastavil Kubalíkovu teč a před polovinou utkání pálil Pulpán z mezikruží vedle.

Z protiútoku zahrozil Bukarts, jenž v tísni zakončoval z otočky hokejkou mezi nohama, Machovský však stačil rozklekem zakročit. Nápor Indiánů vrcholil ve 31. minutě, kdy po téměř dvouminutovém závaru v útočném pásmu ukázkovým semaforem Kašík zneškodnil šanci Bližňáka.

Z ojedinělé akce však udeřilo ve 37. minutě na druhé straně, když Bukartsovo tečované nahození od modré čáry skončilo až v síti. Lotyšský útočník mohl před druhou sirénou přidat v přesilové hře čtvrtý gól, jeho dorážku však stačil vleže vyrazit Machovský.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky domácí nevyužili početní výhodu a v zoufalé snaze vstřelit kontaktní branku zjednodušili hru. Ve 46. minutě však Hrňa z bezprostřední blízkosti neprostřelil Kašíka a neproduktivní Indiány mohla potrestat Vlachova nebezpečná teč.

Svoji výhru hosté potvrdili během dvojnásobné přesilovky v 50 minutě, kdy nejprve Říčka trefil jen pravou tyč, ale za chvíli na 1:4 upravil Bukarts střelou z levého kruhu. Domácí konec utkání neunesli, jejich vyloučení už ale hráči Zlína nepotrestali ani při přesilovce pět na tři.

38. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Kracík (Indrák, Kudroč) - 2. Maruna (Ondráček, Žižka), 4. P. Holík (Bukarts), 37. Bukarts (P. Holík), 51. Bukarts (P. Holík, Marušák). Rozhodčí: Wiegand (Švýc.), Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Diváci: 3798.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, T. Svoboda - Hrňa, Preisinger, Lev - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Zlín: Kašík - Marušák, Stuchlík, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, P. Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články