Hlavní obsah

Horor na Australian Open! Trenér Ivanovičové zkolaboval, Murray o tchánovi nevěděl

Tenisový trenér Nigel Sears po půlhodinovém ošetřování opustil utkání své svěřenkyně Any Ivanovičové s kyslíkovou maskou a na nosítkách. Osmapadesátiletý Brit, jenž je zároveň tchánem Andyho Murrayho, zkolaboval na začátku druhého setu.

Foto: Jason Reed, Reuters

Nepříjemná situace v Areně Roda Lavera. Trenér Any Ivanovičové Nigel Sears zkolaboval a musel být převezen do nemocnice.

Článek

Duel hraný v Rod Laver Areně byl vinou nepříjemné události přerušen na hodinu. Ana Ivanovičová v té době měla na kontě získaný první set v poměru 6:4, v tom druhém vedla 1:0. Zřejmě se na ní však podepsaly starosti o zdravotní stav jejího kouče a souboj s Madison Keyesovou nakonec prohrála 6:4, 4:6, 4:6.

Andy Murray se o potížích svého tchána dozvěděl ihned po svém střetnutí s Portugalcem Joaem Sousou, jehož zdolal 6:2, 3:6, 6:2 a 6:2. Po utkání se skotský tenista nezúčastnil obvyklého rozhovoru ani tiskové konference a okamžitě spěchal do šatny. Murrayho manželka Kim nebyla v hledišti přítomna, protože očekává v nejbližších dnech narození jejich prvního potomka.

Na stadiónu byl Sears podle svědků v bezvědomí, v nemocnici, kde byl předán do péče kardiologů, už ale podle informací Murrayho bratra Jamieho komunikoval s lékaři a byl schopný sedět.

Srbská tenistka se musela v Melbourne vyrovnávat s nucenou pauzou během zápasu podruhé za sebou. V předchozím kole byl její duel s Anastasií Sevastovovou přerušen na půl hodiny poté, co v hledišti na schodech upadla jedna z divaček a rovněž musela být ošetřena.

Reklama