Hlavní obsah

Leicester - Stoke 3:0Leicester válí dál! Tentokrát přejel jednoznačně Stoke

Leicester
Aktualizováno

Nového lídra má po sobotním programu 23. kola anglická Premier League. Arsenal předskočil díky výhře 3:0 nad Stoke nováček z Leicesteru. Zároveň se útočník Jamie Vardy, který vstřelil jednu z branek, osamostatnil v tabulce střelců na prvním místě. Devětadvacetiletý rodák ze Sheffieldu zaznamenal svou šestnáctou trefu v sezóně.

Článek

Leicester dál pokračuje ve výborných výkonech. Tentokrát nedal sebemenší šanci hráčům Stoke. Svědčí o tom i statistika střel. Lišky nedovolily svému soupeři v prvním poločase ani jeden střelecký pokus. Naopak samy jednu ze svých šancí využily a zásluhou Daniela Drinkwatera se dostaly ve 42. minutě do vedení.

Po změně stran se prosadil i nejlepší střelec Lišek i celé Premier League Vardy, který vstřelil svou šestnáctou trefu v ročníku. O jeden gól tak vede tabulku střelců před Romelem Lukakem z Evertonu a Odionem Ighalem z Watfordu. Konečnou podobu výsledku dal v závěru střídající útočník Leonardo Ulloa, jenž ve skluzu usměrnil míč po přihrávce Rijáda Mahreze.

Leicester tak popáté za sebou bodoval a usídlil se na čele tabulky s tříbodovým náskokem na Arsenal. Stoke podruhé v řadě nedalo gól a patří mu devátá pozice.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Leicester - Stoke 3:0 (42. Drinkwater, 66. Vardy, 87. Ulloa).

Reklama

Související témata: