Hlavní obsah

Berdych - Bautista 4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3Berdych je ve čtvrtfinále Australian Open. Tam ho čeká velký Roger!

Aktualizováno

Tenista Tomáš Berdych si vybojoval na grandslamovém Australian Open šestou čtvrtfinálovou účast v řadě. Šestý nasazený hráč na dvorci Margaret Courtové porazil v dlouhé pětisetové bitvě Španěla Roberta Bautistu 4:6, 6:4, 6:3, 1:6 a 6:3. Dalším jeho soupeřem bude Švýcar Roger Federer. Třetí nasazený zdolal Belgičana Goffina 6:2, 6:1, 6:4.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Tomáš Berdych během utkání se Španělem Bautistou

Článek
Fotogalerie

"Byla to velká výzva, protože Robert je skvělý hráč, což v posledních měsících potvrdil. Byl to výborný test. Jsem rád, že jsem postoupil," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu. Ze svého šestého čtvrtfinále po sobě měl radost. "Jsem nadšený, užívám si v Melbourne Parku každý zápas."

O postup do semifinále se střetne s Federerem. "Je to jeden z nejlepších hráčů a tohle je přesně ta scéna, na které se s ním chci utkat, ale uvidíme, kdo vyhraje. Podívám se na pár míčů," řekl Berdych.

S držitelem rekordních 17 grandslamových titulů má nepříznivou bilanci 6:15 a prohrál poslední čtyři vzájemné zápasy. V Melbourne se utkají potřetí, oba předchozí duely v letech 2008 a 2009 vyhrál Federer.

V utkání s Bautistou se Berdychovi tolik nedařilo a často se dohadoval s rozhodčí. Po ztraceném úvodním setu mohl přijít také o druhý, ale při svém podání se dostal ze stavu 0:40 a lépe se zkoncentroval, což mu přineslo zisk druhé i třetí sady.

Český hráč měl problém s proměňováním brejkbolů, využil jen čtyři z 22, ale nasázel 18 es a 66 vítězných míčů. Ve čtvrté sadě měl navrch Španěl, ale aktivní hrou v páté sadě dostal Berdych znovu utkání pod kontrolu. K radosti manželky Ester i daviscupového kolegy Radka Štěpánka v hledišti proměnil druhý mečbol.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 44 mil. australských dolarů)
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Berdych (6-ČR) - Bautista (24-Šp.) 4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3.
Čtyřhra - 3. kolo:
Štěpánek, Nestor (ČR/Kan.) - Andújar, Carreňo (Šp.) 5:7, 6:4, 6:4.
Ženy:
Čtyřhra - 3. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Medinaová, Parraová (10-Šp.) 6:2, 7:6 (9:7).
Grönefeldová, Vandewegheová (12-Něm./USA) - Strýcová, Lučičová-Baroniová (ČR/Chorv.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3.
Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Rikl (ČR) - Sumizawa (Jap.) 6:2, 6:4.
Výsledky dalších zápasů

Reklama

Související témata: