Hlavní obsah

Zlín - Brno 4:1Zlín doma dál vítězí, porazil i trápící se Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Říčka 1 : 0
21. Hruška 1 : 1
25. Štumpf 2 : 1
52. Bukarts 3 : 1
57. Čech 4 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v nedělním 39. kole extraligy Kometu Brno 4:1 a připsali si tak již osmou domácí výhru v řadě, díky které přeskočili svého dnešního soupeře v tabulce. Brno pokračuje v nevýrazných výkonech a padlo počtvrté za sebou.

Článek

Herní pohoda byla na Beranech vidět od úvodní buly. Hned na začátku se totiž na Čiliaka řítil sám Bukarts, ovšem svůj nájezd neproměnil. Domácí začali opravdu náporem, za chvilku už hráli přesilovku pět na tři a otevřeli skóre. Veselý našel před brankou nikým nehlídaného Říčku, jenž provedl bekhendovou kličku ukázkově. Asistenci si připsal i Bukarts, pro něhož to byl jedenáctý zápas v řadě, ve kterém bodoval.

Zlín diktoval tempo zápasu a brankář domácích Kašík si připsal v první třetině jen jeden zákrok. Berani však z velkých šancí další branku nepřidali. A hned na začátku druhé části toho litovali. Jan Hruška poslal puk přesně do horního růžku Kašíkovy branky a čase 20:33 vyrovnal.

Domácí však dokázali na jeho trefu rychle odpovědět. Ve 25. minutě překonal Čiliaka Štumpf, který si tak připsal druhý gól v sezoně. Srovnat mohl Burian, Kašík však se štěstím zasáhl. Ve velké šance se ocitl také domácí Ondráček, svůj únik ale zakončil střelou mimo tři tyče.

Hosté měli v koncovce smůlu, což dokumentovali ve 37. minutě, kdy Vondráček prostřelil Kašíka, ale puk se odrazil jen od tyčky a v dorážce mu zabránil Žižka. Kometa si vytvořila drtivý tlak, vyrovnat se jí však nepodařilo.

Šancí nebylo málo ani v poslední dvacetiminutovce, na jedné straně trefil tyčku Cibák, na druhé zase Zohorna. Zlínští se následně zatáhli spíše do obrany a často vyhazovali na zakázané uvolnění. Jenomže i přesto se jim podařilo zásluhou Bukartse zvýšit své vedení. Zdramatizovat duel mohl Ton, ale proti Kašíkovi neuspěl a z protiútoku zvýšili Zlínští na 4:1. Čachotský na sebe natáhl dva hráče a puk předložil před odkrytou branku skórujícímu Čechovi.

Zlín - Kometa Brno 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Říčka (O. Veselý, Bukarts), 25. Štumpf (Roman Vlach, O. Veselý), 52. Bukarts (P. Holík, Říčka), 57. F. Čech (Čachotský) - 21. J. Hruška (Ton). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 6322.
Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak - Koch, Kaberle, Kováčik, Malec, Kuboš, Dujsík - Ton, J. Hruška, H. Zohorna - Vondráček, Špirko, J. Káňa II. - Dočekal, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice