Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 2:7Tygři si zařádili, Radivojevič byl u všech sedmi gólů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Radivojevič 0 : 1
12. Rachůnek 1 : 1
18. Vampola 1 : 2
23. Lakatoš 1 : 3
24. Gorčík 2 : 3
46. Bulíř 2 : 4
48. Bulíř 2 : 5
50. Jelínek 2 : 6
52. Vitásek 2 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce deklasovali ve 39. kole extraligy Karlovy Vary 7:2 a uspěli tak i ve třetím vzájemném zápase s Energií v této sezóně. Bílí Tygři o své výhře definitivně rozhodli až ve třetí třetině, ve které vstřelili čtyři branky. Na všech gólech lídra soutěže se podílel Branko Radivojevič, jenž jednou skóroval a šestkrát asistoval. Energie po prohře klesla na poslední místo tabulky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Martin Bakoš z Liberce a Tomáš Dvořák, Vladimír Sičák, Jakub Flek a brankář Vladislav Habal z Karlových Varů.

Článek

Od úvodního vhazování byl znát respekt domácích k soupeři. V prvních minutách si hned díky Bulířovi a Krenželokovi vytvořil střelecky zajímavé situace. Skóre se poprvé měnilo v 7. minutě, když Radivojevičovu střelu z mezikruží si nešťastně srazil Dvořák do vlastní branky.

Inkasovaný gól domácí probral z mírné letargie a i oni se začali tlačit na dostřel Lašáka. Ve 12. minutě aktivním napadáním donutil Rachůnek k chybě Stránského a následně svoji šanci ukázkově zakončil. Po vyrovnávací brance se Energie dopustila několika zbytečných faulů a Severočeši potvrdili, že se jim přesilovky daří. Při vyloučení Bičánka vrátil vedení na stranu hostů Vampola, když Habalem vyraženou střelu Radivojeviče "zametl" do odkryté branky.

Ve 23. minutě prokázal důraz na brankovišti Lakatoš, který napotřetí propasíroval puk pod betony domácího gólmana. Energii však tato branka nezlomila a již o minutu později se domácím podařilo opět snížit. Špatné vyhození Liberce zachytil na modré čáře Huna a po jeho přihrávce zakončil najíždějící Gorčík.

Karlovarští po kontaktní brance vycítili možnost uhrát s lídrem soutěže přijatelný výsledek a byli mu rovnocenným partnerem, zvlášť když i Liberec se v této části hry nechal zbytečně vylučovat. Nejblíže vyrovnání měl Bartek ve 34. minutě, ale jeho střelu do odkryté branky skokem plavmo zlikvidoval Lašák.

V závěrečné třetině se projevila síla Tygrů a zejména individuální schopnosti hostujících hráčů. Nejdříve ve 46. minutě potrestal Bulíř střelou z mezikruží vyloučení Vachovce. Po čtvrté brance se hra domácích zcela rozsypala. Ve 48. minutě se po behkendové střele podruhé trefil Bulíř a navýšil tak skóre již na tříbrankový rozdíl. Další vyloučení Energie potrestal Jelínek a poslední slovo měl Vitásek, který svojí první brankou v sezoně uzavřel skóre.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:7 (1:2, 1:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 12. I. Rachůnek, 24. Gorčík (Huna) - 7. Radivojevič (Bakoš), 18. Vampola (Radivojevič, Bakoš), 23. Lakatoš (Bakoš, Radivojevič), 46. Bulíř (Radivojevič), 48. Bulíř (Radivojevič), 50. P. Jelínek (Šimek, Radivojevič), 52. Vitásek (Radivojevič, Bakoš). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6, navíc Gulaši 10. Využití: 0:3. Diváci: 2673.
Karlovy Vary: Habal - J. Tomeček, Bičánek, Baránek, Gulaši, Dvořák, Sičák, Weinhold - J. Svoboda, Gríger, I. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Huna, Marosz, Gorčík - V. Tomeček, Vachovec, Flek. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Bulíř, Vampola, Birner - Bakoš, Lakatoš, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama