Hlavní obsah

Everton - Swansea 1:2Guidolin začal na lavičce Swansea historickým vítězstvím

Liverpool

Fotbalisté Swansea přehráli ve 23. kole anglické Premier League domácí Everton 2:1 a odpoutali se od sestupových pozic na rozdíl čtyř bodů.

Článek

Premiéra italského kouče Guidolina na lavičce Swans vyšla na jedničku. Naopak španělský trenér Martinéz musel řešit komplikace hned v úvodu utkání, kdy se zranil záložník Bešič. Další ránu do vlastních řad vyprodukoval talentovaný Stones, který dostal do potíží brankáře Howarda. Ten ve vlastním pokutovém území fauloval soupeře a Sigurdsson s přehledem otevřel skóre.

Na druhé straně se po rohovém kopu Deulofeu prosadila dlouholetá opora Gareth Barry, jehož střelu si do sítě ztečoval Cork. Lodivod domácích ještě jednou vynuceně střídal poté, co si zranění přivodil Mirallas. Smolný poločas završil ve 34. minutě André Ayew, jenž poslal Labutě znovu do vedení.

Na začátku druhé půle se do šance probil Routledge, jenže tváří v tvář Howardovi neuspěl. Toffees kontrolovali hru a jejich tlak s přibývajícími minutami sílil, ovšem žádnou gólovou příležitost si nebyli schopni vypracovat.

Neuspěl ani druhý nejlepší střelec Premier League Romelu Lukaku, o jehož odchodu často spekulují britská média. V samém závěru netrefil z bezprostřední blízkosti Coleman a hosté si připsali druhou výhru v řadě. Velšský klub zvítězil v nejvyšší soutěži proti Everton poprvé v historii.

Everton - Swansea 1:2
Branky: 26. vlastní Cork - 17. Sigurdsson z pen., 34. Ayew.

Reklama

Související témata: