Hlavní obsah

Chomutov - Plzeň 4:3Chomutov zabral a po čtyřech prohrách zdolal Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hrňa 0 : 1
15. Červenka 1 : 1
19. Kämpf 2 : 1
27. Jánošík 3 : 1
29. Svoboda (trestné střílení) 3 : 2
41. Červenka 4 : 2
44. Preisinger 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v nedělním 39. kole extraligy Plzeň 4:3 a zabrali po čtyřech porážkách za sebou. Dvěma góly se na úspěchu Pirátů podílel nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka. Indiáni počtvrté v řadě nebodovali.

Článek

Chomutov byl v úvodu střelecky aktivnější, ale do vedení se dostali v deváté minutě hosté. Piráti se sice ubránili při Valachově vyloučení, ale šest sekund po skončení trestu se Plzeň prosadila. Po Lvově střele se Hrňa prosadil dorážkou ze vzduchu. Vzápětí šel pykat na dvě plus dvě minuty útočník Růžička, ale Piráti odolali. Největší šanci na zvýšení měl Svoboda, ale Kristan zasáhl.

Severočeši stihli v první třetině obrat. V 15. minutě vyřešil Červenka přečíslení dvou na jednoho individuálně a zamířil přesně do levého horního rohu Polívkovy branky. Domácí se znovu radovali 92 vteřin před první pauzou. Kämpfova nevydařená přihrávka překvapila Polívku, jemuž lehký pokus prošel mezi betony do branky.

V úvodu druhého dějství se Plzeň ubránila dvakrát v oslabení. Polívka při druhém kryl Kašeho blafák do bekhendu. Ve 27. minutě už ale inkasoval, když za pravým kruhem napřáhl Jánošík a ránou k pravé tyči překonal hostujícího gólmana.

Plzeň za 98 sekund snížila. Ve vlastním oslabení fauloval Rutta unikajícího Svobodu, který nařížené trestné střílení proměnil blafákem do bekhendu. Piráti odolali při Červenkově vyloučení, sami se při Svobodově trestu neprosadili. V oslabení naopak dvakrát nebezpečně vystřelil Poletín. Skóre se neměnilo ani při trestu domácího Vondrky.

Chomutov se po 37 vteřinách třetí třetiny dočkal zvýšení náskoku. Vondrkova přihrávka se odrazila od Červenkovy brusle za Polívku a sudí gól po poradě s videorozhodčím uznali. Plzeň se ve 44. minutě dostala na kontakt, když za Kristanem skončila Preisingerova tečovaná střela od modré čáry.

Vrátit Severočechům dvoubrankový náskok mohl ve 48. minutě Kaše, který byl v šanci faulován Pulpánem, ale z nařízeného trestného střílení neprostřelil Machovského, který pouze na penaltu vystřídal Polívku.

Těsný náskok Piráti uhájili a ještě dvě možnosti na dovršení hattricku nevyužil Červenka. V 58. minutě se do šance dostal po přečíslení dvou na jednoho a Tomicově přihrávce, podruhé v koncovce neuspěl při power play hostů.

Piráti Chomutov - Škoda Plzeň 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Červenka (Jánošík, Tomica), 19. Kämpf (Sklenář, Ölvecký), 27. Jánošík (D. Květoň), 41. Červenka (Vondrka) - 9. Hrňa (Lev), 29. T. Svoboda z trestného střílení, 44. Preisinger (Polívka). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 4621.
Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Dlapa, Pereťagin, J. Mrázek - D. Kaše, Červenka, Tomica - D. Květoň, Dušek, Vondrka - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - Chlouba, Kämpf, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Plzeň: Polívka (v čase 47:54 na trestné střílení Machovský) - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Přikryl, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Suchý, Poletín, M. Beran. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: