Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 3:2Východočeské derby ovládly Pardubice, rozhodl druhý gól Sýkory

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Frühauf 0 : 1
29. P. Sýkora 1 : 1
39. Dej 1 : 2
47. Rapáč 2 : 2
58. P. Sýkora 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili ve východočeském derby nad Hradcem Králové 3:2 a pod novým trenérem Peterem Draisaitlem, který Mountfield ještě na začátku sezóny vedl, vyhrály i druhý zápas. Hradec v utkání dvakrát vedl, ale Pardubice dokázaly ve třetí části díky druhé brance Petra Sýkory v 58. minutě otočit stav. Pardubice tak v derby uspěly po čtyřech prohrách.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Petr Sýkora (vlevo) se raduje z vítězného gólu.

Článek
Fotogalerie

Lépe do zápasu vstoupili domácí a hned v prvním střídání promarnil gólovou šanci Nahodil. I nadále bylo dopředu aktivnější Dynamo, ale Kacetl pomohl svému týmu úvodní nápor ustát. Hradec se osmělil po šanci Pavlíka, který se protáhl za obranu, ale Maxwella nepřekonal. V přesilovce pak osamocený Honejsek mířil jen do betonů pardubického brankáře.

I při další výhodě byl Mountfield blízko gólu, když Maxwellovi propadla Hronkova střela. Nikdo z hostujících hráčů ale nezareagoval včas. Obdobnou potíž řešil také Kacetl, který neudržel ránu Štajnocha a kotouč odskákal jen kousek vedle tyče. V závěru druhé části vystihl rozehrávku Orsava, ovšem zamířil jen do Kacetlovy lapačky.

Nástup do druhé části vyšel lépe hostům a poprvé se v derby měnilo skóre. Frühauf dostal prostor na levém křídle a tvrdou ranou z dálky překonal Maxwella. Pardubice chtěly rychle odpovědět a v krátkém sledu se do šancí dostali Tomášek a Orsava. Hradecký gólman dlouho odolával, ale ve 29. minutě už nestačil na přesilovkovou ránu Sýkory.

Na derby nezvykle klidný průběh pak "rozčísla" šance Courchaina, který ujel obráncům, ovšem v zakončení neuspěl. Mnohem lépe si vedl na konci druhé části Dej, když v oslabení vystihl Maxwellovu rozehrávku a střelou k tyči vrátil Hradci vedení.

Těsný náskok hostům vydržel do 47. minuty, kdy si kotouč před brankou našel Rapáč a trefil mezírku mezi betony hradeckého brankáře. Obrat Dynama mohl dokonat Sýkora, jenže dvakrát mu v solidní pozici nevyšla jeho obávaná střela z voleje. Gólovou šanci pak v 54. minutě zahodil Honejsek, když netrefil opuštěnou horní polovinu branky. Maxwell si následně poradil i s přečíslením tří proti jednomu a zakončením Deje.

Zápas tak v 58. minutě rozhodl Sýkora, který svým druhým gólem poslal Dynamo poprvé v zápase do vedení. Na první výhře Pardubic po čtyřech porážkách v derby za sebou nezměnila nic ani hra Mountfieldu bez brankáře a šance Courchaina.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. P. Sýkora (Štajnoch, Redenbach), 47. Rapáč (Nahodil, Orsava), 58. P. Sýkora (Marcinko, Redenbach) - 22. Frühauf (Pilař, Ihnacak), 39. Dej. Rozhodčí: Wiegand (Švýc.), Fraňo - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Maxwell - Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, Ščotka, M. Šeda - Orsava, Nahodil, Kaut - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Rapáč, Krajňák, Moučka. Trenéři: Draisaitl a R. Král.
Hradec Králové: Kacetl - K. Pilař, Plášil, Pláněk, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Kopta, T. Knotek, Courchaine - R. Pavlík, Bulík, Šimánek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice