Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 1:2Vítkovice doma padly s Hradcem a desítka se jim vzdaluje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Šimánek 0 : 1
36. Dej 0 : 2
56. Hovorka 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové ve 40. kole extraligy potvrdili v Ostravě roli favorita a vítězstvím 2:1 Vítkovicím znovu vzdálili účast v předkole play off. Hosté o čtvrté výhře z posledních pěti zápasů rozhodli ve druhém dějství po gólech Jiřího Šimánka a Rastislava Deje. Domácí stačili čtyři minuty před koncem Markem Hovorkou snížit, ale třetí porážku v řadě ve vzájemných zápasech už neodvrátili.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Hradce Rastislav Dej se raduje z gólu.

Článek

Kvalita a sebevědomí stály v úvodu na straně hostů. Hradec domácí v úvodní desetiminutovce zmáčkl, ale vyloženou možnost Knotka vychytal Dolejš a Šimánek to pak měl po sólu z levé strany ke štěstí Vítkovických jen na bekhend a netrefil bránu.

Ostravané se po úvodní ofenzívě soupeře trochu sebrali. Vytvořili si jen jednu příležitost, zato stoprocentní: Szturcovu křížnou přihrávku brankovištěm ale ve 14. minutě Olesz i Hlinka záhadně promáchli před zívající brankou.

Hradec po vyrovnaných pasážích v pravidelných intervalech dostával domácí pod tlak. Situace se opakovala v druhé části i s tím, že po hostující iniciativě obrovskou možnost spálil vítkovický Burger, jehož střelu do prázdné branky zblokoval obránce Hronek v brankovišti do Kacetlovy brusle.

Východočeši udeřili v momentu, kdy se to zrovna moc nečekalo. Šimánek vystartoval v 33. minutě po vyhození do středního pásma a pak Dolejše znehybnil milimetrově přesným příklepem do horního růžku. Vítkovice nedokázaly zareagovat ani v přesilové hře pět na tři a gólovou převahu hokejovějších hostů zvýraznil Dej, který v početní výhodě ranou bez přípravy skóroval podruhé.

Pak už byl Hradec pro domácí příliš tučným soustem. Hosté navíc i v závěru kontrolovali průběh aktivní hrou, ale převahu, přesilovky ani možnosti Kukumberga či Ihnacaka nezužitkovali. Vítkovický Hovorka tak z nenápadně vyhlížející akce čtyři minuty před koncem snížil a Olesz mohl dokonce vyrovnat, ale zblízka puk za Kacetla neprotlačil. I přes dlouhou domácí power play už Kacetl neměl těžký zákrok a Hradec tak Vítkovice porazil počtvrté z posledních pěti utkání.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 56. Hovorka (Štencel) - 33. Šimánek (Pilař, T. Knotek), 36. Dej (Bednář). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Tošenovjan, Zavřel. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3625.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Štich - Olesz, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Tomi, Strapáč, Hovorka. Trenéři: Svozil a Petr.
Hradec Králové: Kacetl - Pilař, Plášil, Pláněk, Frühauf, Dietz, Vašíček - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Bulík, Šimánek, Courchaine - R. Pavlík, Vantuch, T. Knotek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice