Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 4:1Zlín doma podvanácté za sebou porazil Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Hořava 0 : 1
27. Kotvan 1 : 1
52. Říčka 2 : 1
53. Holík 3 : 1
60. Říčka 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 40. kole hokejové extraligy Litvínov 4:1. Obhájce titulu vedl, ale Berani rozhodli ve třetí třetině a naplno bodovali již počtvrté za sebou. Verva naopak počtvrté v řadě prohrála a na ledě svého dnešního soka neuspěla podvanácté po sobě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínští hokejisté (zleva) Robert Říčka, Ondřej Veselý, Roberts Bukarts a Petr Holík se radují z gólu

Článek

Souboj dvou posledních mistrů začal bez jiskry, nebezpečnější byla snad jen možnost Hořavy, který byl sám před Kašíkem, ale nedokázal pořádně zakončit. Obrovskou šanci ke skórování měl v 15. minutě při přesilovce Martynek, do jeho dorážky do prázdné brány ale skočil Matějíček.

Úvod prostředního dějství vyšel Vervě na výbornou: Reichel ještě z dobré pozice pálil mimo branku, poté však sporně poslal k zemi domácího obránce, díky čemuž se dostal ke gólové střele Hořava a otevřel skóre. Za chvilku mohl zvýšit Trávníček, avšak zcela odkrytou branku Kašíka trefil jen zvenčí. A tak Zlínští vyrovnali, když pokus bez přípravy z hole Kotvana zastavila až síť.

Vedení zpět si mohli Severočeši vzít zpět při čtyřminutové přesilovce, jenže šanci si nevytvořili. A tak zase mohli trestat domácí, Šťastného nahození se ale zastavilo na brankové čáře. V poslední sekundě druhé části měl gól na hokejce Pavelka, místo do prázdné brány ale puk poslal na tyč.

I třetí třetina mohla začít brankou Litvínova, jenže puk si po několika odrazech nakonec cestu do branky nenašel. Když Zlínští nevyužili početní výhodu, hosté se pustili zase do útoku - pokus obránce černožlutých zastavil domácí brankář bravurně lapačkou.

Následovala černá minuta pro Litvínov. Nejprve pokus Řezníčka v 52. minutě pohotově dorazil Říčka, načež ani ne za minutu na 3:1 zvyšoval po asistenci Bukartse, jenž tak bodoval již ve dvanáctém zápase v řadě, Petr Holík, když doslova dotlačil puk pár centimetrů za brankovou čáru.

Odevzdaní Severočeši se už na nic nezmohli, v závěru ani nesáhli k power play a nevybrali si oddechový čas. Domácí se ale přesto prosadili, sedm sekund před koncem si pohrál s Janusem a gólově zakončil Říčka. Zlín si tak dokráčel pro svou devátou domácí výhru v řadě, Litvínov naopak svou sérii, kdy ve Zlíně nevyhrál už přes šest let, dále natahuje.

40. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Verva Litvínov 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 27. Kotvan (F. Čech), 52. Říčka (Roman Vlach, Řezníček), 53. P. Holík (Bukarts), 60. Říčka (P. Holík) - 22. M. Hořava (Piroš). Rozhodčí: Hradil, R. Čech - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4480.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Litvínov: Janus - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička, Frolo - Duda, Gerhát, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata: