Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 4:2Piráti dotáhli obrat a poprvé v sezóně porazili Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Rutta 1 : 0
15. Irgl 1 : 1
30. Růžička 1 : 2
46. Tomica 2 : 2
49. Ölvecký 3 : 2
60. Červenka 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 40. kole extraligy Třinec 4:2. Oceláři sice otočili v průběhu duelu z 0:1 na 2:1, jenže Piráti kontrovali ve třetí třetině a zdolali Třinec poprvé v sezóně. Pod výhru domácích se gólem a asistencí podepsal nejproduktivnější hráč soutěže útočník Roman Červenka.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva útočník Třince Marek Růžička a chomutovští obránci Brett Skinner a Jan Rutta.

Článek

První třetina přinesla opatrný a důrazný hokej z obou stran. Jako první se ke gólové příležitosti dostal Chomutov, ale Hřebejk mířil nad hostující branku. V sedmé minutě prověřil Hrubce v třinecké brance Červenka, ke gólu však vedla až střela Rutty od modré čáry. O tři minuty později vyrovnal po rychlé akci Irgl. K puku se dostal v útočném pásmu Polanský, z první ho poslal před branku a třinecký útočník zvedl kotouč nad beton přesouvajícího se Kristana.

Druhá třetina začala dvěma gólovými příležitostmi Třince. Už ve 23. minutě se ocitl sám před domácím brankářem Marek Růžička, ale tak dlouho míchal pukem, až mu ho Kristan vypíchl. Vzápětí v následující akci ohrozil domácího brankáře Svačina, ten jeho bekhendový pokus kryl.

V 29. minutě se Třinec dostal do vedení, když Svačinovu střelu Kristan vyrazil nad sebe a Marek Růžička dopravil puk ze vzduchu za jeho záda. Další gólovou příležitost měl po ztrátě puku Chomutova na útočné modré čáře Meidl, který se dostal do samostatného úniku, jenže Kristan jeho střelu zastavil betonem.

Závěrečná dvacetiminutovka začala pokračující přesilovkou Chomutova z druhé třetiny, ale Hrubce ohrozil pouze Červenka střelou od modré čáry. Vzápětí mohl srovnat Dlapa, jenže v pozici mezi kruhy mu kotouč sjel z hole a mířil mimo branku. Tlak Chomutova vyústil v další přesilovku, jíž po 22 sekundách využil Tomica. Skinner nahodil puk před branku, Hrubec ho vyrazil pouze před sebe a chomutovský útočník doklepl pohotově do branky.

V pokračujícím tlaku dostal Chomutov do vedení Ölvecký, když tečoval Růžičkovu přihrávku od pravého mantinelu. V další přesilové hře domácích mohl skórovat třinecký Rufer, jeho první střelu vyrazil Kristan, do dorážky si obětavě lehl Jánošík a zabránil cestě kotouče do prázdné domácí branky. Třinec odvolal 61 sekund před koncem brankáře, ale po ztrátě puku na obranné modré čáre upravil Červenka v samém závěru na konečných 4:2.

40. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 12. Rutta (Sklenář), 46. Tomica (Skinner, Červenka), 49. Ölvecký (V. Růžička ml., Jánošík), 60. Červenka - 15. Irgl (Polanský, Dravecký), 30. Marek Růžička (Svačina, Plíhal). Rozhodčí: Šindler, Horák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 3977.
Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Dlapa, Pereťagin, J. Mrázek - D. Kaše, Červenka, Tomica - D. Květoň, Dušek, Vondrka - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - Chlouba, Kämpf, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Hrabal, Galvas, Slovák, Klesla - Irgl, Polanský, Dravecký - Tybor, Kopecký, Rákos - Marek Růžička, Plíhal, Svačina - Meidl, Rufer, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: