Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 5:2Mladá Boleslav porazila Chomutov a upevnila si pozici v šestce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Valach 0 : 1
5. Hyka 1 : 1
10. Musil 2 : 1
27. Lenc 3 : 1
36. Trončinský 4 : 1
45. Růžička 4 : 2
60. Lenc 5 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 41. kola Tipsport extraligy Chomutov 5:2 a připsali si čtvrtou výhru z posledních šesti zápasů. Bruslařský klub na pátém místě odskočil v souboji o přímou účast ve čtvrtfinále sedmým Pirátům na rozdíl sedmi bodů. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na tom podílel útočník Radan Lenc. Chomutov prohrál venku už poosmé za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Hyka (uprostřed) se raduje se spoluhráči Radanem Lencem (vlevo) a Jakubem Klepišem (vpravo).

Článek

Hosté se do soupeře pustili nebojácně. Hned v úvodu si vynutili přesilovku a trestali, když Valachova tečovaná střela od modré čáry prošla až za Ritticha. Domácí ale pohotově srovnali. Pozapomenutý Hyka po přesném vysunutí ujížděl sám a vymetl pravý horní růžek Kristanovy branky.

Rychlý sled gólů jako by měl připomenout, že poslední vzájemný duel přinesl divoký výsledek 6:7. Tím spíš, že o pět minut později domácí otočili skóre. Také oni zužitkovali svou první početní výhodu v utkání poté, co Musil z blízka dokončil akci Trončinského. Piráti se brzy oklepali a Rittich se musel činit častěji než jeho protějšek. V případě Ölveckého střely mu pomohla i branková konstrukce.

Ve druhé třetině domácí gólman vychytal i Pospíšila, který se dostal do samostatného úniku. Skóre se tak opět měnilo na opačné straně a znovu po akci druhého útoku. Na ránu Hyky ještě Kristan reagoval, Lencovo nahození od opačného mantinelu ho ale dokonale zaskočilo. Domácí tak rázem vedli o dva góly a do chomutovského brankoviště se ze střídačky stěhoval Hanuljak.

Lenc zpečetil výhru Boleslavi

Jako jedna z rozhodujících pasáží se ukázala šestiminutovka na přelomu poloviny utkání. Bruslaři ji odehráli bez přerušení v oslabení. Velkému tlaku se s vypětím sil ubránili, v největší šanci Rittich vychytal i neproduktivnějšího hráče soutěže Červenku. Pět vteřin po vypršení Klepišova trestu se navíc v útočném pásmu dostal k puku obránce Trončinský a zvýšil na 4:1. Závěru druhé třetiny hosté ještě přečkali i s pomocí horní tyče při Klimentově šanci.

Trenér hostí Růžička starší ve druhé přestávce zamíchal sestavou a ve třetí třetině přišlo po necelých pěti minutách snížení po opakované dorážce Růžičky mladšího. Hosté v čele s Červenkou kousali i v dalších minutách, kontaktního gólu se už ale nedočkali. Postupem času se naopak otevírala útočná okénka před pozorně bránícími domácími. Bárta ještě v samostatném nájezdu na Hanuljaka nevyzrál, trefil se až Lenc při power play hostí.

41. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Hyka (Musil, Lenc), 10. Musil (Trončinský, Jarůšek), 27. Lenc (Hyka), 36. Trončinský (Bárta), 60. Lenc (Voráček) - 3. Valach (Červenka, Skinner), 45. V. Růžička ml. (Sklenář, Ölvecký). Rozhodčí: Hribik, Polák - Ondráček, Skopal. Vyloučení: 5:1. Využití: 1:1. Diváci: 3569.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Klepiš, D. Výborný, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - Bárta, Urban, Klimenta - Jarůšek, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Chomutov: Kristan (27. Hanuljak) - Jánošík, Skinner, Valach, J. Mrázek, Dlapa, Pereťagin, Blaha, Tejnor - D. Květoň, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - Pospíšil, Kämpf, Hřebejk - D. Kaše, Račuk, Dušek. Trenéři: V. Růžička st, J. Šťastný a B. Kopřiva.

Reklama