Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 4:3 SNHokejisté Hradce Králové porazili Olomouc i počtvrté v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Dej 1 : 0
5. Ondrušek 1 : 1
7. Bednář 2 : 1
7. Mikúš 2 : 2
33. Pekr 2 : 3
56. Frühauf 3 : 3
65. Bednář (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 41. kole Tipsport extraligy Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si nad Hanáky čtvrtou výhru v sezóně. O jejich výhře rozhodl v páté sérii nájezdů Jaroslav Bednář, který si v normální hrací době připsal gól a asistenci.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradecký útočník Rastislav Dej se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

Předešlé tři vzájemné zápasy Východočechů a Hanáků byly gólově skoupé, v pátek však otevřel domácí Dej skóre již po 23 sekundách. Brankář Konrád tak inkasoval hned z první střely.

Hosty však rychle inkasovaný gól nepoznamenal a po Vantuchově chybě mohl vyrovnat Skladaný. Kacetl si s jeho pokusem poradil, ale v páté minutě již hosté vyrovnali. Jednička Mountfieldu vyrazila Eberleho střelu k Ondruškovi, který neměl problém trefit odkrytou branku.

Zatímco v předešlých duelech padly maximálně tři branky, ve 41. kole hráči tuto bilanci vyrovnali už v sedmé minutě, kdy se po Kukumbergově přihrávce prosadil Bednář.

Z vedení se však Hradec radoval jen 37 sekund, než využil Kacetlova zaváhání Mikúš. A mohlo být pro domácí hůře. Hned v další akci fauloval Havránek Holce a rozhodčí nařídil trestné střílení. Olomoucký útočník jej ale neproměnil.

Bednář rozhodl v páté sérii nájezdů

Po gólovém úvodu hráčům vyschl střelný prach. Domácí nedokázali využít úvodní přesilové hry, i když krátce hráli dokonce v pěti proti třem. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, Laš ani Buc své příležitosti neproměnili. Ve druhé třetině sice trefil hradecký Knotek vnější tyč, z gólu se ale radovali Olomoučtí. Zaváhání Hronka na útočné modré čáře využil Pekr a z brejku zajistil hostům poprvé vedení.

Hradečtí se tlačili za vyrovnáním, ale hráči Olomouce potvrzovali, že není náhoda, že mají po vedoucím Liberci nejlepší obranu v soutěži. Gólové šance si tak připisovali spíše hosté. Laš ani Řípa však Kacetla, který v předešlých duelech s Hanáky inkasoval jen jednou, počtvrté nepřekonali.

K vyrovnání nakonec domácím pomohla přesilová hra. V 56. minutě byl vyloučen Houdek a Frühauf jeho trest po jedenácti sekundách ukončil. Přesto měli hosté ještě šanci duel rozhodnout, nevyužili však následně přesilovou hru a Skladaný trefil deset sekund před koncem tyč.

Olomouc si tak zahrála potřetí za sebou prodloužení a opět získala jen bod. V nájezdech, do kterých trenéři hostů poslali do branky Vošvrdu, rozhodl o výhře domácích Bednář. Hanáci ale i tak bodovali v pátém utkání za sebou.

41. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:3 po sam. nájezdech (2:2, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Dej (Čáp, Bednář), 7. Bednář (Kukumberg), 56. Frühauf (Ihnacak, Courchaine), rozhodující nájezd Bednář - 5. Ondrušek, 7. T. Mikúš (Skladaný), 33. Pekr. Rozhodčí: Souček, Šindler - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5184.
Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Plášil, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček, Havránek - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Šimánek, Vantuch, Courchaine - Köhler, T. Knotek, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Olomouc: Konrád (na nájezdy Vošvrda) - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama