Hlavní obsah

Třinec zaplatil za výhru čtyřmi marody

Dva góly Martina Adamského stačily Třinci k zisku tří bodů nad posledními Karlovými Vary. Za výhru 2:0 ale museli obětovat hned čtyři hráče, z toho tři obránce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zraněný třinecký útočník Ján Sykora opouští led na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Už v první třetině odstoupil po střetu s Vojtěchem Tomečkem obránce Linhart, ve druhé části pak opouštěl led na nosítkách s utrženými vazy v rameni po tvrdém ataku Baranka útočník Sýkora, v závěrečné třetině pak zmizeli na ošetřovně nejprve Roth a poté i Klesla.

„Nejen z tohoto pohledu to pro nás bylo velmi těžké utkání. Soupeř hrál agresivně, dohrával souboje, v závěru jsme museli stáhnout do obrany Plíhala. Hráli jsme tak vlastně na čtyři útočníky a jednoho beka. Bylo pro nás proto velmi důležité, že jsme v tu chvíli vedli o dva góly, protože s jednobrankovým vedením by se nám dohrávalo velmi těžce," oddychl si třinecký trenér René Mucha.

Třinečtí se mohli stejně jako v minulém domácím utkání proti Mladé Boleslavi spolehnout na bezchybného Šimona Hrubce, jenž podruhé za sebou udržel doma čisté konto. Klíčový zákrok ukázal v poslední minutě druhé třetiny proti Gorčíkovi a o pár vteřin později se mohl radovat z vedoucí branky, u níž si připsal i asistenci. „Vůbec nevím, jak jsem k ní přišel. Jestli jsem jen zastavil puk, nebo ho někomu přihrál. Musím mrknout na záznam," svěřoval se Hrubec.

Ten se po plzeňském Machovském stal druhým gólmanem v řadě, jemuž Karlovarští nedali gól. Staronový hlavní kouč Karel Mlejnek tak čeká nejen na první bod, ale i vstřelený gól. „Tam nás tlačí bota, víme to. Jiní hráči ale nepřijdou, musí se o góly postarat ti, které máme," krčil rameny Mlejnek.

Reklama

Související témata: