Hlavní obsah

Bude lepší, přijde-li někdo jiný, aby mužstvo nastartoval, uvedl rezignující Hadamczik

Brno
Aktualizováno

Kouč brněnských hokejistů Alois Hadamczik oznámil krátce po domácím debaklu v extraligovém duelu s Litvínovem 1:6 rezignaci. Brňané prohráli sedm z posledních osmi zápasů a figurují na poslední desáté postupové příce do předkola play off.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zadumaný kouč Alois Hadamczik.

Článek

„Bezprostředně po utkání jsem to sdělil majiteli klubu Liboru Zábranskému. Definitivně jsem se na střídačce rozhodl po čtvrtém gólu v naší síti. Chci umožnit vedení klubu, aby mohlo dodat týmu nový impuls. Říká se mi to strašně těžko, protože Kometě odjakživa fandím a věřil jsem, že s ní mohu získat medaili. Snažil jsem se odvádět co nejlepší práci, ale měl jsem i dost smůly. Zranění opor bylo hodně a adekvátní náhradu za ně se nám bohužel nepovedlo přivést. Když už se nám teď přestalo dařit i doma, bude lepší, přijde-li někdo jiný, aby mužstvo nastartoval," uvedl zklamaný Hadamczik.

Je přesvědčený, že odchází v pravý čas. „Tým má v neděli šanci uhrát něco v Olomouci a v reprezentační pauze se může dát dohromady. Měli by se vrátit do sestavy někteří uzdravení hráči. A mužstvo má pořád na jedenáctou příčku dostatečný náskok, aby mu předkolo play off neuteklo," přemítal.

Diváci si zaslouží lepší výkony, kál se

Navzdory tomu, že se část brněnských příznivců v poslední době už jeho odvolání dožadovala, Hadamczik fanouškům poděkoval. „Jsou skvělí. Kometa je velkoklub a diváci si od ní zaslouží lepší výkony. Snad se po mém odchodu dočkají. Já jí v tom budu fandit," prozradil.

Hráčům rezignaci oznámil hned po zpackaném střetnutí. „Přeju klukům, aby se jim dařilo. S žádným z nich jsem neměl absolutně žádný vztahový problém," tvrdil.

V Kometě Hadamczik nehodlá setrvat ani v žádné jiné funkci. „Smlouvu s ní rozvážu, nechci brát peníze, aniž bych odváděl adekvátní práci. Nevlastním ani žádné klubové akcie, jak pořád někdo rozhlašoval. Přišel jsem před sezónou skutečně jen jako trenér," ujistil.

Šéf Komety Libor Zábranský vzkázal, že nově vzniklou situaci budou brněnští funkcionáři řešit v sobotu. „Rozhodneme, kdo mužstvo povede v neděli na Hané," sdělil.

Reklama

Související témata: