Hlavní obsah

Stoke - Everton 0:3Everton deklasoval Stoke

Stoke

Fotbalisté Evertonu rozstříleli v rámci 25. kola anglické Premier League Stoke 3:0 a zvítězili podruhé v řadě. Domácí tak po další ztrátě čekají na vítězství už čtyři zápasy.

Článek

Jasnému průběhu na Britannia Stadium přihlížel na lavičce náhradníku liverpoolského klubu český talentovaný brankář Jindřich Staněk. Domácí sice převážně drželi balón na svých kopačkách, ale branky padaly po šancích Evertonu. V 11. minutě se proti pravidlům provinil gólman Butland, když podrazil jednoho ze spoluhráčů. Rozhodčí Marriner bez diskuzí nařídil pokutový kop, který bez potíží přetavil v úvodní branku Romelu Lukaku. Ve 28. minutě navýšil na 2:0 Coleman, když neomylně uklidil Cleverleyho rohový kop. Hororovou pětačtyřicetiminutovku dovršil po hrubé chybě domácí obrany třetím gólem Aaron Lennon.

Druhý poločas nabídl vyrovnanější partii. Potters se snažili propastný výsledek snížit, jenže nepřesnými pasy se připravovali o příležitosti. Po hodině hry mohl znovu skórovat belgický reprezentant Lukaku, jeho hlavička však mířila jen do břevna. Obrovskou šanci zahodil v 77. minutě Koné a skóre se už neměnilo.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Stoke - Everton 0:3 (11. Lukaku z pen., 28. Coleman, 42. Lennon)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články