Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 0:3Nahodil zařídil dvěma góly výhru Pardubic v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Nahodil 0 : 1
40. Nahodil 0 : 2
60. Kaut 0 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů podlehli v 44. kole extraligy Pardubicím 0:3 a po šesté porážce z posledních sedmi zápasů ztrácejí na třináctý Litvínov už sedm bodů. Dvěma góly se podílel na vítězství Dynama útočník Lukáš Nahodil. Americký gólman Brandon Maxwell díky 26 úspěšným zákrokům udržel potřetí v sezóně čisté konto.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

(Zleva) Jaroslav Kůs z Varů a Patrik Poulíček z Pardubic.

Článek

Skóre mohl hned v úvodu otevřít hostující Tomášek, na druhé straně nezpracoval puk před Huna. V deváté minutě už se radovali Východočeši. Nahodil už po devíti vteřinách využil přesilovou hru při vyloučení Gulašiho.

Karlovarští mohli odpovědět při přečíslení dvou na jednoho, ale Gorčíkova střela zakončujícího v ochranné síti. V 15. minutě ujel Flek, ale také nezamířil přesně. Další šanci domácích měl Vachovec, ale jeho bekhendový pokus zlikvidoval lapačkou Maxwell.

Ve druhém dějství se hra z obou stran přitvrdila, ale šancí bylo minimum. Největší měl v polovině zápasu Marosz, který z bezprostřední blízkosti nedokázal zužitkovat Rachůnkovu přihrávku. Ve 39. minutě Bartek narazil na mantinel Gregorce, za což dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Po vyloučeních hostujícího Sýkory a karlovarského Marosze hrály Pardubice přesilovku čtyř proti třem a 39 vteřin před koncem druhé třetiny zvýšily na 2:0. Nahodilovu střelu sice Závorka vyrazil, ale puk se od brusle karlovarského obránce Gulašiho odrazil do branky.

Nápor domácích se v závěrečné třetině nekonal. Dynamo bránilo dobře střední pásmo a domácí se nedokázali dostat před Maxwella. Při power play se 33 vteřin před koncem trefil z poloviny hřiště do prázdné branky ještě Kaut.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Nahodil (P. Sýkora, Štajnoch), 40. Nahodil (Orsava, Gregorc), 60. Kaut. Rozhodčí: Hodek, Souček - Jelínek, Pešek. 6:7, navíc Bartek (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2869.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Redlihs, Sičák, Baránek - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Vachovec - V. Tomeček, Gríger, Gorčík - Flek, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, L. Havlík, M. Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, M. Beran - Poulíček, Kaut, Moučka. Trenéři: Draisaitl, R. Král a Potajčuk.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články