Hlavní obsah

Bournemouth - Arsenal 0:2Arsenal vyzrál na Bournemouth

Bournemouth

Fotbalisté Arsenalu i s Petrem Čech v brance porazili v rámci 25. kola Premier League Bournemouth 2:0 a po čtyřech zápasech naplno bodovali. Gunners si díky výhře polepšili na třetí místo ligové tabulky.

Článek

Domácí vstoupili do zápasu neohroženě, ale soupeř od začátku kontroloval hru. Střelecký půst Kanonýrů ukončil ve 23. minutě Mesut Özil po sklepnutí Girouda. Německý reprezentant propálil Boruce a vstřelil tak čtvrtý gól v sezóně. O minutu později se fanoušci londýnského klubu radovali podruhé. Po rychlém kontru pronikl Oxlade-Chamberlaina do pokutového území a přesnou střelou s pomocí tyče zvýšil na 2:0.

Ve 27. minutě se individuálně uvolnil Arter a ohrozil českého gólmana. Ke konci poločasu začali Cherries více napadat, ovšem Smithovu příležitost pokryl Čech.

Po přestávce domácí přidali na agresivitě a snažili se vypracovat střelecké možnosti. Pozorná defenzíva hostů ale veškerý tlak eliminovala. V nastavení se vyznamenal český reprezentační brankář, který předvedl dva těžké zákroky. Bournemouth tak proti Arsenalu opět neskóroval. Čech si připsal 174. čisté konto a vylepšil vlastní rekord v počtu nul.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Bournemouth - Arsenal 0:2 (23. Özil, 24. Oxlade-Chamberlain)

Reklama

Související témata: