Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 2:1 PPVítkovice v přesilovkách obrátily derby s Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Polanský 0 : 1
48. Olesz 1 : 1
62. Sloboda 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic zdolali ve 44. kole extraligy Třinec 2:1 v prodloužení. Domácí otočili nepříznivě se vyvíjející čtvrté derby sezóny dvěma góly v přesilovkách: na branku Jiřího Polanského odpověděl ve 48. minutě Rostislav Olesz a obrat završil v čase 61:19 Karol Sloboda. Vítkovice tak i podruhé s Patrikem Bartošákem v bráně dosáhly na vítězství a ukončily sérii tří vítězství Ocelářů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Článek

Ostravané po vítězném obratu v Chomutově rozehráli domácí zápas za poslední období daleko nejlépe. Poté, co eliminovali dvě třinecké přesilovky, byli vedoucím gólu rozhodně blíže. Petra Kafku však ve 14. minutě po akci s Tomim vychytal Hamerlík, a když Szturc krátce před přestávkou protlačil kotouč za gólmanova záda, slovenští sudí odpískali postavení útočícího hráče v brankovišti.

Agresivita, vůle a větší hlad po úspěchu z Vítkovic čišely ještě v úvodu druhého dějství, ale jejich převahu ukončil gól hostů. Až ve 28. minutě se Oceláři nadechli při hře čtyři na čtyři k prvnímu mohutnému náporu v útočném pásmu a vytrvalé obléhání Bartošákovy klece ukončil dorážkou pod břevno Polanský. Domácí v inkriminovaný moment bránili jen ve třech, Zdráhal se po úderu pukem do ruky svíjel v bolestech na ledě.

Třinec ve zbytku druhé části kontroloval dění, ale fauly v úvodu třetí části dovolil soupeři restartovat tlak. Krátkou přesilovku pět na tři domácí ještě nevyužili, ale Slovák jim výhodnou situaci vzápětí nabídl znovu a Olesz už ji ve 48. minutě zužitkoval od modré čáry přesnou dělovkou pod horní tyč.

Nedisciplinovanost se hostům vymstila ještě jednou. V úplném závěru normální doby Dravecký v nic neřešící situaci zbytečně v rohu dohrál soupeře a přesilovou hru čtyři na tři proměnil Sloboda nápřahem z voleje ve vítězný gól.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Olesz (Sloboda, Balán), 62. Sloboda (Kolouch, Kudělka) - 28. Polanský (Hrabal, Nosek). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc Dravecký (Třinec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8161.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Kovář - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, M. Hlinka, P. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Hrabal, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík, L. Doudera - Irgl, Kopecký, Dravecký - Svačina, Žejdl, Matuš - Rákos, Plíhal, Rufer - Tybor, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama