Hlavní obsah

V létě se stěhuju do Manchesteru United, svěřil se Mourinho přátelům

José Mourinho bude od léta trénovat fotbalisty Manchester United. Tuto informaci přinesl anglický deník Daily Mail s tím, že se s novinkou sám Portugalec svěřil svým přátelům. Special One by měl na lavičce vystřídat fanoušky neoblíbeného Nizozemce Louise van Gaala. Pokud by se zvěsti vyplnily, Premier League by zažila obnovenou rivalitu mezi Mourinhem a Pepem Guardiolou.

Foto: Profimedia.cz

José Mourinho (vlevo) se může smát. Kandidátem na post trenéra Manchesteru United byl i Ryan Giggs, podle všeho se ale týmu ujme právě Portugalec.

Článek

„José Mourinho se svěřil blízkým přátelům, že ohledně jeho letního příchodu do Manchesteru United ‚je hotovo'," píše Daily Mail s odkazem na svoje vlastní zdroje.

Portugalec, který v Anglii vedl zatím pouze Chelsea, měl podle deníku už o víkendu vyjednávat o podmínkách svého příchodu na Old Trafford. Jak se zdá, obě strany našly společnou řeč.

Mourinho byl vyhozen z Chelsea v prosinci minulého roku poté, co klub zažil tragický vstup do sezóny, a proti trenérovi se vzedmula vlna nevole i v kabině. Sám Portugalec nedávno potvrdil, že má v úmyslu zůstat trénovat za kanálem La Manche.

Londýn byla falešná stopa

Jedním dechem prozradil, že jeho rodina zůstane v Londýně, což rozvířilo spekulace o týmu z hlavního anglického města, který by mohl vést. Teď ale vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o falešnou stopu.

Že Van Gaal Divadlo snů opustí, je patrné už dlouhou dobu. Za vážného kandidáta na post trenéra byl považován někdejší záložník Manchesteru Ryan Giggs. „Jsem přesvědčený, že Ryan může být pro United novým Guardiolou," prohlásila před časem například klubová legenda Bryan Robson.

Vedení Rudých ďáblů se ale zřejmě rozhodlo pro Mourinha, který má dlouhodobě dobré vztahy se Sirem Alexem Fergusonem.

Celá Anglie se už teď těší na příští ročník, v němž se znovu proti sobě s největší pravděpodobností postaví sokové Mourinho s Guardiolou, budoucím šéfem lavičky Manchesteru City. Jejichž rivalita plnila před časem stránky nejenom ve Španělsku, kde oba působili.

Kdo by byl podle vás nejlepší trenér pro Manchester United pro příští sezónu?
Louis van Gaal
2,6 %
Ryan Giggs
60 %
José Mourinho
32 %
Jiný trenér
5,4 %
Celkem hlasovalo 4593 čtenářů.

Reklama

Související témata: