Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 9:3Plzeň deklasovala Vítkovice, Svoboda dal hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kracík 1 : 0
5. Svoboda 2 : 0
8. Indrák 3 : 0
9. Kadlec 4 : 0
11. Zdráhal 4 : 1
13. Johnson 5 : 1
15. Svoboda 6 : 1
24. Hlinka 6 : 2
28. Svoboda 7 : 2
36. Čerešňák 7 : 3
51. Lev 8 : 3
58. Indrák 9 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně deklasovali ve 45. kole extraligy Vítkovice 9:3 a zdolali tak svého soupeře i počtvrté v sezoně. O své jednoznačné výhře Indiáni rozhodli rozhodli již v první třetině, kterou vyhráli 6:1. Čtyři góly vstřelili za necelých šest minut. Hattrickem se blýskl útočník Tomáš Svoboda.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují, ilustrační snímek

Článek

Domácím vyšel vstup do utkání dokonale. Již ve třetí minutě otevřel po vyražené střele Skleničky snadnou dorážkou skóre Kracík a o 30 vteřin později zvýšil po ideální přihrávce Hrni Svoboda střelou do odkryté branky na 2:0.

Těžkopádní hosté nestíhali s Indiány bruslit a v 8. minutě po zpětné přihrávce Kracíka od zadního mantinelu přidal nekrytý Indrák opakovanou střelou třetí gól. Sedmnáct vteřin na to zaznamenal tvrdou střelou z pravého kruhu svojí premiérovou trefu v sezoně Kadlec a Bartošáka ve vítkovické svatyni vystřídal Dolejš. Náhradní gólman hostů se uvedl dvěma skvělými zákroky proti na brankovišti zakončujícímu Hrňovi.

Poté se díky přesilové hře směrem dopředu osmělily také Vítkovice a v 11. minutě Štencelovu střelu od modré čáry šikovně tečoval do sítě Zdráhal. Za chvíli už ale nebezpečnou dorážku Kucsery vleže zlikvidoval Machovský a naopak na druhé straně zvýšil zblízka důrazný Johnson na 5:1. V 15. minutě si sice hosté v další přesilovce vytvořili nápor, do přečíslení dva na jednoho jim ale ujel Preisinger, který přesnou přihrávkou připravil gólovou střelu pro Svobodu.

Do prostřední části naskočili za nepříznivého stavu aktivněji hráči Vítkovic. Zdráhalův průnik ještě Machovský zastavil, ve 24. minutě už však dorážkou snížil na 6:2 Hlinka. Klid na domácí hokejky přinesla až využitá početní výhoda, když během ní ve 28. minutě dokonal střelou z levého kruhu hattrick Svoboda. Rozjetí domácí naráželi po polovině utkání na Dolejše, jenž si poradil s šancemi Hrni a Kracíka. Ve 36. minutě naopak upravil během přesilovky tvrdou střelou od modré čáry na 7:3 Čerešňák.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky ztroskotal nejlepší extraligový střelec Kubalík tváří v tvář na Dolejšovi. Oba týmy za rozhodnutého stavu hrály bezstarostný hokej a v 50. minutě po dlouhém pasu Kracíka opět v samostatném úniku neuspěl Kubalík. Vzápětí ovšem další zaváhání vítkovické obrany potrestal po rychlé akci nekrytý Lev osmým gólem. Debakl hostů ještě navýšil necelé tři minuty před koncem po přihrávce Kracíka z mezikruží zakončující Indrák a hosté po porážce 9:3 čekají na výhru na ledě Plzně již více než čtyři roky, naposledy zde uspěli v prosinci 2011.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Steel 9:3 (6:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Kracík (D. Sklenička), 5. T. Svoboda (Hrňa, Jeřábek), 8. Indrák (Kracík, Kubalík), 9. Kadlec (Kratěna, Bližňák), 13. Johnson (Kadlec, D. Sklenička), 15. T. Svoboda (Preisinger), 28. T. Svoboda (Lev, Kadlec), 51. Lev (D. Sklenička), 58. Indrák (Kracík) - 11. Zdráhal (Štencel, Burger), 24. M. Hlinka (Kovář), 36. Čerešňák (Kolouch, Vandas). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4089.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Kracík, Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Lev. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Vítkovice: Bartošák (9. Dolejš) - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, L. Kovář - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, M. Hlinka, Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: