Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 4:5Varům pomohl dvěma góly otočit zápas uzdravený Haščák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Lenc 1 : 0
11. Hyka 2 : 0
23. Haščák 2 : 1
26. Vachovec 2 : 2
26. Lenc 3 : 2
31. Klepiš 4 : 2
40. Haščák 4 : 3
53. Svoboda 4 : 4
65. Huna (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 45. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 5:4 po samostatných nájezdech a snížili svoji ztrátu na třináctý Litvínov na pět bodů. Dvěma góly se na tom podílel uzdravený útočník Marcel Haščák.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský brankář Tomáš Závorka.

Článek

Hostům chyběl potrestaný Bartek a zraněný Tomáš Rohan. Naproti tomu Boleslav nastoupila v kompletní sestavě - během reprezentační přestávky se dali dohromady Stříteský i Klepiš, který nastoupil do zápasu s ochranným košíkem.

V první šanci se zjevil obránce domácích Ovčačík, který jel sám na Závorku, ten ale jeho kličku pokryl levým betonem. Za hosty odpověděla první formace, ale Marosz nenašel mezírku mezi Rittichovými betony. Gólově se urodilo ale na druhé straně. Boleslavský tlak vyvrcholil parádní zadovkou navrátilce Klepiše, po níž skóroval do odkryté branky Lenc.

Byla to opět třetí boleslavská formace, kdo stál o tři minuty později za další změnou skóre. Klepiš vyslal do samostatného úniku Hyku, který si se Závorkou poradil. Domácí mohli vedení navýšit při dvojnásobné přesilovce, ale většinu svých akcí překombinovali.

Vstup do druhé třetiny patřil Energii. Po dvou minutách hry se dostal ke střele zápěstím z levého kruhu Haščák a mířil přesně. Boleslav si ale vzala dvoubrankové vedení zpět. Hyka dostal puk za Závorkova záda, kde ho za brankovou čáru "došťouchal" Lenc. Západočechům však trvalo pouhých dvanáct vteřin a znovu se dostali do kontaktu - Ritticha prostřelil Vachovec.

U dalšího gólu byl opět Klepiš - při jeho přesilovkové střele na 4:2 se začervenala Závorkova vyrážečka. Hosté mohli odpovědět ve své první přesilovce v zápase, ale Haščák otřel puk jenom o horní tyč. Do kabin ale odcházely Varští s jednobrankovou ztrátou. Pět vteřin před koncem druhé periody totiž využil další přesilovku svým druhým gólem v zápase Haščák.

První polovina třetí třetiny mnoho koukatelného hokeje nepřinesla. Zvýšit vedení domácích mohl Urban, jeho střelu ale Závorka vytěsnil. Pak ale hosté využili druhou přesilovku v zápase zásluhou Jakuba Svobody a necelých osm minut před koncem se začínalo nanovo.

Boleslav vyrovnání probralo a za minutu střílel Stříteský do tyče. Závěrečný tlak si překvapivě přichystali hosté. Přispělo k němu také vyloučení Trončinského, ale Rittich zápas udržel na remíze. Přesilovka Varů pokračovala ještě minutu v prodloužení, ale v největší šanci se zjevil sám na branku uhánějící boleslavský útočník Urban. Při zakončení ale trefil jenom Závorku.

Rozhodnout musely až závěrečné nájezdy. Jako první se prosadil Huna, za domácí se neprosadil Hyka. Boleslav zkusila poslat na druhý nájezd do branky Martina Růžičku, ale ani on nezastavil Haščáka. A protože za Boleslav nedal ani Lenc, získali dva body hosté.

45. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:5 po sam. náj. (2:0, 2:3, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Lenc (Klepiš), 11. Hyka (Klepiš, Ovčačík), 26. Lenc (Hyka, Voráček), 31. Klepiš (Trončinský, Pacovský) - 23. Haščák, 26. Vachovec (Huna, Bičánek), 40. Haščák (Gulaši), 53. J. Svoboda (M. Rohan, Marosz), rozhodující nájezd Huna. Rozhodčí: Hribik, Lacina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 3547.
Mladá Boleslav: Rittich (na 2. nájezd Martin Růžička) - Vořáček, Stříteský, Trončinský, Holub, Ovčačík, Rýgl - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Pacovský - Hyka, Klepiš, Lenc - Bárta, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, J. Tomeček, Gulaši, M. Rohan, Sičák, Redlihs - T. Rachůnek, Marosz, Haščák - Vachovec, Kůs, Huna - Gorčík, Griger, J. Svoboda - Koblasa, Osmík, V. Tomeček. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama

Související témata: