Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 5:2Chomutov se přiblížil šestému místu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Buc 0 : 1
21. Květoň 1 : 1
23. Pospíšil 2 : 1
30. Húževka 2 : 2
39. Sklenář 3 : 2
41. Kämpf 4 : 2
45. Červenka 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 45. kole extraligy Olomouc 5:2 a přestože zůstali v tabulce na osmém místě, přiblížili se šestým Hanákům na pět bodů. Jubilejním dvacátým gólem v sezóně se na tom podílel i útočník Roman Červenka.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brett Skinner z Chomutova v utkání s Olomoucí.

Článek

První třetina přinesla opatrný hokej z obou stran. Výraznější příležitosti nepřinesla ani přesilová hra Olomouce v polovině úvodní části hry. Skóre nedokázal otevřít ani pohotově dorážející Dlapa, jehož pokus Vošvrda vyrazil betonem.

Nejzajímavější momenty přinesly poslední dvě minuty první části. Nejdříve jeli v přečíslení dva na jednoho Olomoučtí, ale Herman poslal puk nad odkrytou branku domácích. Vzápětí byl v protiútoku v přečíslení Chomutov, ale Dušek nenašel přihrávkou spoluhráče.

Začátek druhé třetiny přinesl rovnou dvě branky, rovnoměrně na každé straně. Uběhlo jenom 22 sekund a Olomouc se ujala vedení. Herman si vybruslil z rohu útočného pásma, bekhendem přihrál kotouč Bucovi, který přesnou střelou otevřel skóre. Po 30 sekundách bylo už vyrovnáno. Hřebejk zavezl puk za Vošvrdovu branku a po krátkém manévrování přihrál Davidu Květoňovi, který z bezprostřední blízkosti skóroval.

O dvě minuty později se Piráti dostali do vedení. V přesilové hře poslal puk do prázdné branky Pospíšil, který zužitkoval přihrávku Skinnera zpoza branky. Hosté ale dokázali vyrovnat. Při signalizovaném vyloučení skóroval Hůževka střelou nad lapačku Kristana, když využil přesnou přihrávku Skladaného.

Chomutov se ale opět dostal do vedení. Ve 39. minutě skóroval Sklenář, který dorazil do branky nahození Dlapy od modré čáry. Rychlý gól padl i na začátku poslední dvacetiminutovky. Už po 57 sekundách se po individuální akci prosadil Kämpf střelou mezi vyrážečku a beton Vošvrdy.

Už do třígólového vedení poslal v 45. minutě Chomutov Červenka, který v přečíslení dva na jednoho neváhal a tvrdou ranou prostřelil olomouckého brankáře. Hanáci měli šanci zdramatizovat utkání ještě v polovině třetiny, ale kromě jedné nebezpečné střely si výraznější příležitost nevypracovali. Chomutov se soustředil na pozornou obranu a bez větších problémů získal tři body.

45. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. D. Květoň, 23. Pospíšil (Skinner, Červenka), 39. Sklenář (Dlapa, Dušek), 41. Kämpf (Valach), 45. Červenka - 21. Buc (Herman, Laš), 30. Húževka (Skladaný, Holec). Rozhodčí: Pešina, Horák - Frodl, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3912.
Chomutov: Kristan - Šidlík, Skinner, Valach, Jánošík, Dlapa, Pereťagin, Tejnor - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - Ölvecký, Dušek, Sklenář - R. Veselý, Chlouba, Račuk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Kucharczyk, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: