Hlavní obsah

Ligové milníky: Vyhořelé palivo? Kulič sestřelil svou Boleslav a přihrál Spartě titul

Vyklubal se z něj pěkný nezdvořák. Přišel do Prahy z Mladé Boleslavi a hned po pár měsících na Letné se stal jejím katem. Člen Klubu legend Marek Kulič byl na jaře roku 2007 v důležité bitvě klíčovou postavou Sparty a skvělým výkonem ji nastartoval k zásadnímu obratu, který jí v konečném zúčtování přinesl mistrovský titul. Kuličovi je věnován další díl historických milníků fotbalové Synot ligy.

Kulič sestřelil svou Mladou BoleslavVideo: synotliga.cz

 
Článek

Bolka znovu dorazí na Letnou v neděli, aby tu sehrála šlágr 18. ligového kola. Zápas bude ostře sledovat i Marek Kulič. Bývalý reprezentant strávil v Mladé Boleslavi šest sezón, ve Spartě o tři méně.

Duel v dubnu 2007 pro něj byl pikantní. Sparta ztrácela bod na vedoucí Slavii a žádnou ztrátu si už nemohla dovolit. Středočeši šli ovšem po přestávce do vedení, Sparta se nemohla dlouho prosadit. Potom však začal úřadovat Kulič. Nejprve vyrovnal a v nastavení pak po trefách Matušoviče a Doška ještě uzavřel skóre na 4:1.

Velká satisfakce pro hráče, jehož při odchodu označili v Mladé Boleslavi za vyhořelé palivo...

„Tak už to v zápasech proti bývalým klubům bývá. Buď v nich zazáříte, nebo vyhoříte. Nic mezi tím. Poznal jsem to i opačně. Když jsem se pak do Boleslavi vrátil, vyčistil jsem pro změnu Spartu. Skončilo to 3:0 a já dal dva góly..." vzpomíná Marek s úsměvem.

Přišel si pro double

Přestup do Sparty se mu vyplatil, svěřenci kouče Michala Bílka získali nejen titul, ale i double. Kulič tak slavil své první trofeje.

Ve zmiňovaném duelu na jaře 2007 měl konflikt s fanoušky Mladé Boleslavi. „Vyvolávali mé jméno a já jen lehce pokynul rukou. Asi jsem jim měl zamávat víc, ale to se mi už nechtělo kvůli příznivcům Sparty. Tak se od první minuty spustil pískot a nadávky na mě. Já jsem dal potom dva góly a přiběhl k nim, že je jako neslyším. Tím jsem jim to vrátil, ale pak se to rozjelo už úplně," vypráví.

Kulič ukončil profesionální kariéru před dvěma lety. Nedělní duel Sparty s Mladou Boleslaví čeká na další hrdiny.

Reklama

Související témata: