Hlavní obsah

Liberec - Sparta 2:5Sparta vyhrála na ledě libereckého lídra a snížila jeho náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Forman 0 : 1
24. Cingel 0 : 2
28. Forman 0 : 3
30. Řepík 1 : 3
37. Buchtele 1 : 4
37. Bakoš 2 : 4
59. Kumstát 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli ve šlágru 46. kola extraligy na ledě vedoucího Liberce 5:2 a snížili svoji ztrátu na Tygry na šest bodů. Dvěma góly v oslabení se na úspěchu Pražanů podílel Miroslav Forman. Sparta bodovala i ve čtvrtém vzájemném zápase s Libercem v sezóně, tři z nich vyhrála.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z třetího gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Souboji aktuálně nejlepších týmů soutěže předcházel slavnostní moment. Domácí klub ocenil svého bývalého brankáře Milana Hniličku, který část úspěšné kariéry strávil i ve Spartě, a vyvěsil dres s jeho číslem 33 pod strop arény.

Domácí byli v úvodu aktivnější, brankáře Taylora, který dostal přednost před Pöpperlem, však překonat ani výrazněji ohrozit nedokázali. Do první vážnější šance se dostal na druhé straně Buchtele, Lašákovu branku ale netrefil. Neprosadil se ani osamocený Vampola na druhé straně.

Skóre otevřel v 10. minutě Forman, který využil při liberecké přesilovce Ševcovo zaváhání. Vyrovnat mohl aktivní Vampola, ale na kanadského gólmana nevyzrál. Oba celky dokazovaly, že extralize momentálně dominují zaslouženě, a vyprodaná Home credit aréna byla svědkem kvalitního hokeje.

Vyostřená druhá třetina

Druhého gólu se diváci dočkali ve 24. minutě, kdy se po rychlém protiútoku prosadil Cingel. Následně se na ledě začalo více jiskřit a po první šarvátce rozhodčí rozdali včetně pěti osobních trestů hned 66 trestných minut. Tygři i díky tomu později hráli 62 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, snížit ale nedokázali.

Naopak sami podruhé v oslabení, již klasickém, inkasovali. Lašák se zranil při zákroku a Forman zakončil do prázdné branky. Z tvrdého direktu se však Tygři rychle otřepali a Řepík po Vampolově přihrávce snížil. Elitní formance domácích mohla duel zdramatizovat ještě víc, Taylor však skvělým zákrokem zlikvidoval Birnerovu šanci.

A tak se opět prosadila Sparta. V přesilovce zvýšil na 4:1 Buchtele. I tentokrát ale dokázal Liberec rychle odpovědět, o 31 sekund později překvapil Taylora bekhendovou střelou Bakoš. Severočeši se poté snažili ještě snížit, Pöpperleho, který ve třetí třetině nahradil zřejmě zraněného Taylora, však překonat nedokázali ani v přesilových hrách. Navíc v závěru se rozhodli riskovat při hře bez brankáře, čehož využil Kumstát.

46. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Řepík (Vampola, Birner), 37. Bakoš (Bulíř) - 10. Forman, 24. Cingel (Netík, Hlaváč), 28. Forman (Netík), 37. Buchtele (Přibyl, Čajkovský), 59. Kumstát. Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:14, navíc Lakatoš, Stránský - Hrbas, Hamilton, J. Mikuš všichni 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Lašák (28. Schwarz) - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, od 21. navíc Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Sparta: Taylor (41. Pöpperle) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Cingel, Hlaváč. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: