Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 3:2Honejsek rychlým hattrickem porazil Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Irgl 0 : 1
23. Honejsek 1 : 1
25. Honejsek 2 : 1
28. Honejsek 3 : 1
41. Rákos 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 46. kole extraligy Třinec 3:2 a po šesté domácí výhře za sebou se posunuli na třetí místo před Plzeň. Hattrickem zařídil vítězství Mountfieldu útočník Antonín Honejsek, který stihl třígólové představení ve druhé třetině během pěti minut a pěti vteřin, čímž otočil stav na 3:1. Desátí Oceláři prohráli potřetí za sebou a jejich náskok na jedenácté Vítkovice se snížil na pět bodů.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Antonín Honejsek při utkání s Třincem.

Článek
Fotogalerie

V první třetině vládli na ledě hokejisté Třince. Byli lepší, střelecky aktivnější. Jenže veterána Svobodu, který v hradecké brance nahradil nemocnou jedničku Kacetla, překonali jen jednou. V 18. minutě se po perfektní individuální akci prosadil kapitán Irgl. Od levého mantinelu si vyjel až ke střele a křížnou ranou skóroval.

Jenže ve druhé části se Hradec probral. K výraznějšímu vedení mu pomohlo vzepjetí v rozmezí pěti minut a pěti vteřin. Tento čas totiž stačil útočníku Honejskovi, aby nasázel třetí hattrick v kariéře a první v dresu východočeského týmu.

Honejsek se pokaždé trefil, když měl Hradec početní převahu. Poprvé to zvládl během výhody při signalizovaném vyloučení, to z úhlu dorazil odražený puk. Podruhé už skóroval v přesilovce, opět projevil důraz a pohotovost před brankovištěm, když dotlačil puk odražený gólmanem Hamerlíkem po svém vlastním pokusu.

Po druhé brance si vzali třinečtí trenéři oddechový čas, jenže ani půlminutová pauza Honejska nezabrzdila. Třetí zásah přidal opět v přesilovce, když ho skvělou dlouho přihrávkou poslal do samostatného úniku kapitán Bednář. Honejsek akci zakončil šikovným blafákem. Střelec poprvé udeřil v čase 22:45 a potřetí 27:50. Jde o šestý nejrychlejší hattrick extraligové historie.

Domácí šli sice do třetí třetiny s poměrně slušným náskokem, ale už v první minutě ho Třinec zmenšil. Po nahození tečoval puk mimo Svobodův dosah Rákos. Třinec zvýšil důraz, snažil se o vyrovnání, Hradec se soustředil především na obranu středního pásma.

Oceláři neměli větší příležitosti ani v přesilovce, naopak domácí mohli v početní výhodě rozhodnout. Červený jel v 55. minutě sám na Hamerlíka a byl sražen. Trestné střílení však nezvládl, puk napálil mimo bránu. Po neproměněné penaltě se na ledě strhla smršť šancí. Za hosty mohli vyrovnat Rákos i Stehlík, za domácí mohl přidat čtvrtý zásah Honejsek. Další gól ale už nepadl.

46. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Honejsek (Dej, Bednář), 25. Honejsek (Ihnacak, Červený), 28. Honejsek (Bednář) - 18. Irgl (Dravecký, Stehlík), 41. Rákos (Plíhal). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 5187.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, T. Knotek, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, R. Pilař, Šimánek - Köhler, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.
Třinec: Hamerlík - Nosek, M. Doudera, Galvas, Slovák, Jank, Stehlík - Irgl, Kopecký, Dravecký - Rákos, Plíhal, Svačina - Tybor, Polanský, Adamský - Hrabal, Matuš, Jašek. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: