Hlavní obsah

Baník - Zlín 3:0Baník nečekaně deklasoval Ševce a utnul sérii osmi proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Holzer 1 : 0
30. Mondek 2 : 0
60. Lásik 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy zaskočili v 18. kole nejvyšší soutěže Zlín a překvapivě vysokým vítězstvím 3:0 ukončili sérii osmi porážek. Nejhorší útok ligy znemožnil šestý Zlín góly Daniela Holzra, Karola Mondeka a Richarda Lásika a trenér Vlastimil Petržela si tak zapsal vítěznou premiéru před ostravským publikem. Baník zaznamenal teprve druhou výhru v sezoně, Zlín ani v druhém jarním utkání nebodoval.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Radost hráčů Baníku po třetí brance, uprostřed se raduje Richard Lásik.

Článek
Fotogalerie

Věkový průměr základní jedenáctky nejmladšího mužstva ligy dnes vinou zranění a nemocí spadl na necelých 21 let, kouč Petržela k ligovému debutu nasadil osmnáctiletého brankáře Chmiela a o dva roky staršího stopera Mešaninova, vedle nějž si do dvojice stoupl i novic Vraštil z Mladé Boleslavi.

Zlín proti poslednímu týmu tabulky začal sebevědomě a s vysokým presinkem, ale výsledkem bylo jen několik nebezpečných centrů do vápna. Vývoj v mezích papírových předpokladů vzal za své s prvním gólem Ostravy. Baník se v deváté minutě vůbec poprvé přiblížil zlínské bráně, Hrubý po rychlém brejku poslal míč do strany Holzrovi, který možná i s tečí beka Malého ukázkově přeloboval Holého.

I v kombinaci s fanatickým povzbuzováním ultras, kteří se po roce bojkotu vrátili na domácí zápasy Baníku, ostravská omladina zcela vymazala rozdíl dvaceti bodů a deseti míst mezi oběma týmy. Ostrava dřela, díky rychlostním typům byla z kontrů dokonce nebezpečnější a za gólem šla ve vápně mnohem rvavěji. Přesně po půlhodině dal další ledovou sprchu Zlínu Mondek, který z deseti metrů dorazil vyražený míč po velké možnosti Holzra.

Hostující kouč Páník, který v minulosti v Baníku působil, se zvrat snažil přivodit změnami. Do druhé půle poslal Diopa, vzápětí Holíka, ale jeho barvám definitivně zlomila vaz třetí branka. Baník měl dnes směrem dopředu daleko větší tah. Červenkovu šanci ještě zlikvidoval Holý, v 60. minutě však Lásik na malém vápně usměrnil do sítě Mondekovův pokus.

Hostům za stavu 0:3 ztěžkly nohy. Rychlý gól naděje, který dal hned záhy Jugas, rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali, a na druhé straně naopak promarnil další vyloženou možnost Holzer. Zlín až v závěru územní převahu proložil šancemi, ale v té největší mířil Diop v 76. minutě jen do tyče a Ševci tak na půdě nejhoršího týmu ligy utrpěli nečekaný debakl.

18. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Fastav Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 9. Holzer, 30. Mondek, 60. Lásik. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. ŽK: Holzer, Vraštil (oba Ostrava). Diváci: 5022.
Ostrava: Chmiel - Dostál, Vraštil, Mešaninov, Lučič - Lásik (90. Matěj), Ožvolda - Mondek, Hrubý, Holzer (90. Helešic) - O. Šašinka (56. Červenka). Trenér: Petržela.
Zlín: Holý - Pazdera, Malý, Jugas, Matějov (78. Hubáček) - Janíček, Živulič - Vukadinovič, Fantiš (46. Diop), Koreš (55. Holík) - Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: