Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 3:0Třinec po třech prohrách zabral, v repríze finále zdolal Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Tybor 1 : 0
26. Polanský 2 : 0
30. Irgl 3 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v další repríze loňského finále extraligy Litvínov 3:0 a pět kol před koncem dlouhodobé části si upevnili postavení v pásmu pro předkolo play off. Vicemistr zápas rozhodl třemi slepenými trefami v druhé části, během pěti minut skórovali Radoslav Tybor, Jiří Polanský a Zbyněk Irgl. Brankář Šimon Hrubec počtvrté v sezoně vychytal nulu. Obhájce titulu utrpěl třetí porážku v řadě a už takřka nevyhnutelně směřuje do skupiny o 11. až 14. místo.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Jiří Polanský z Třince a brankář Jaroslav Janus a Tomáš Frolo z Litvínova.

Článek

Třinecká sestava po třech porážkách za sebou znovu prošla drobnými změnami a obránce Hrabal opět zaujal místo v útoku. Už ve třetí minutě domácí dostali výhodu trestného střílení za Janusovo hození hokejky, Irgl si z nájezdu sice položil gólmana, ale úplně odkrytou horní část brány netrefil.

Domácí měli navzdory tomu celou první část více ze hry, ale k vyloženým šancím to nevedlo. Až ve 12. minutě se Kopecký šikovně uvolnil na pravém kruhu a po jeho ráně zachránila Januse tyčka.

Oceláři načasovali svůj zničující úder do třetí desetiminutovky. Polanského formace se přitom dvakrát prosadila v rozpětí 59 sekund rovnou po vyhraných vhazováních: Tybor se nejprve bez přípravy trefil pod břevno a z podobného místa se o minutu nato po odraženém kotouči dostal k nechytatelnému zakončení zápěstím i Polanský.

Šťastný odraz puku se navíc podepsal i na třetí brance. Od Jankovy brusle kotouč v přesilové hře doputoval před Irgla, který z úhlu pohodlně zavěsil do odkryté branky.

Severočeši se za první půlhodinu zápasu nezmohli na kloudnou akci. Až za stavu 0:3 zřejmě pochopili, že jenom bránit dnes nebude stačit. Soupeře ale poprvé přitlačili až v minutové přesile pět proti třem, jenže Hanzl ani Hübl Hrubce nepřekonali.

Mistři také v třetím dějství pokračovali v daleko aktivnějším stylu hry. Utkání mohl zdramatizovat Doležal, ale ve 42. minutě z dorážky trestuhodně minul prázdnou branku. Když Litvínov deset minut před koncem prohýřil i další minutovou přesilovkou pět na tři, nebylo pochyb o vítězství Třince. Závěr ještě opepřila rvačka Trávníčka, Janka, Frola a Draveckého, po níž mohl z brejku zvýšit skóre Kopecký, ale ze stoprocentní příležitosti minul.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Tybor (Adamský, Polanský), 26. Polanský (Tybor, Adamský), 30. Irgl (Jank, Dravecký). Rozhodčí: Baluška, Kubuš (oba SR) - Lukš, Skopal. Vyloučení: 6:12, navíc R. Hanzl, Trávníček (oba Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4339.
Třinec: Hrubec - Nosek, Jank, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík - Irgl, Kopecký, Dravecký - Rákos, Plíhal, Hrabal - Tybor, Polanský, Adamský - Matuš, Kovařčík, Svačina. Trenéři: Dopita a Mucha.
Litvínov: Janus - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Chaloupka, Frolo, Z. Sklenička - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Duda, Piroš, M. Hořava - Jurčík, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata: