Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 3:5Rachůnek zařídil dvěma góly výhru Karlových Varů ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rohan 0 : 1
8. Haščák 0 : 2
15. Rachůnek 0 : 3
18. Říčka 1 : 3
19. Rachůnek 1 : 4
29. Bukarts 2 : 4
37. Vlach 3 : 4
59. Huna 3 : 5
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté posledních Karlových Varů vyhráli ve 47. kole extraligy na ledě Zlína 5:3 a po teprve třetím vítězství z posledních deseti zápase se přiblížili třináctému Litvínovu na rozdíl tří bodů. Berani podlehli po předešlých třech výhrách za sebou. Dvěma góly se podílel úspěchu Energie zlínský odchovanec Tomáš Rachůnek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Rachůnek z Karlových Varů.

Článek

Zlínským vstup do zápasu vůbec nevyšel. Hned v první minutě inkasovali, když se střelou z mezikruží prosadil obránce Martin Rohan, který v jubilejním stém zápase v extralize oslavil premiérovou trefu. Hned vzápětí navíc Šťastný zasáhl soupeře holí do obličeje a od sudích dostal čtyřminutový trest. Berani se sice ubránili, krátce po vypršení trestu ale inkasovali druhou branku. Sám před Kašíkem se ocitl Haščák, jenž poslal kotouč mezi betony domácího brankáře.

Zlín nedokázal snížit v dobře sehrané přesilovce, a tak se skóre opět měnilo na druhé straně. Rachůnek dokázal z úhlu poslat puk přesně do horního růžku. Snížit se podařilo domácím v 18. minutě, kdy po asistenci Bukartse zakončoval do prázdné branky Říčka. Energii ale ještě před první pauzou vrátil tříbrankový náskok přesnou tečí v přesilovce opět Rachůnek.

Od druhé třetiny se postavil do branky Zlína Petr Zavadil, který si v extralize odbyl premiéru. Ještě si ani nesáhl na puk a mohl inkasovat. Zachránila jej ale tyčka. Poté se hra srovnala, domácím se navíc podařilo snížit. Při přesilovce se trefil lotyšský kanonýr Bukarts.

Následně fauloval Bičánek, který si neodpustil ještě krosček po odpískání. Ve čtyřminutové přesilovce si Berani vytvořili drtivý tlak, ale gól padl až po vypršení trestu, kdy se prosadil Roman Vlach. Do pauzy mohl dokonce srovnat Čachotský, zblízka ale minul.

V úvodu třetí třetiny měli Zlínští přesilovou hru, ve které se dostal před odkrytou branku Říčka, ale puk mu přeskočil hokejku. Následně byl Říčka vyloučen, skóre se však neměnilo. Pokračovalo se opatrně a téměř bez šancí.

Dobrou možnost měl až tři minuty před koncem Petr Holík, ovšem vhodný moment pro střelu promarnil. Také Čachotský z kruhu pálil mimo branku. V čase 58:34 Zlín odvolal brankáře, ale hned inkasoval. Haščák před prázdnou branku ještě předal puk Hunovi, který zavěsil.

47. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (1:4, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Říčka (Bukarts), 29. Bukarts (P. Holík, Matějíček), 37. Roman Vlach (Marušák) - 1. M. Rohan, 8. Haščák, 15. T. Rachůnek (Kůs), 19. T. Rachůnek (Bičánek, Marosz), 59. Huna (Haščák). Rozhodčí: R. Čech, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváci: 5190.
Zlín: Kašík (21. Zavadil) - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - T. Sýkora, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Karlovy Vary: Habal - T. Dvořák, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Baránek, Sičák - J. Svoboda, Kůs, T. Rachůnek - Huna, Haščák, Vachovec - Flek, Marosz, Gorčík - V. Tomeček, Gríger, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama

Související témata: