Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 6:2Plzeň dala Hradci šest gólů a vystřídala ho na třetím místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Červený 0 : 1
8. Kubalík 1 : 1
17. Bednář 1 : 2
30. Kubalík 2 : 2
36. Pulpán 3 : 2
37. Lev 4 : 2
49. Kracík 5 : 2
50. Lev 6 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 47. kole extraligy Hradec Králové 6:2 a vystřídali svého soupeře na třetím místě tabulky. Východočeši sice na západě Čech dvakrát vedli, ale domácí je zlomili ve druhé třetině třemi trefami během necelých sedmi minut.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jakub Lev z Plzně.

Článek

Dvěma góly a jednou asistencí přispěli ke čtvrté domácí výhře Indiánů v řadě nejlepší extraligový střelec Dominik Kubalík a Jakub Lev. Kapitán Plzně Ondřej Kratěna jako 12. hráč v historii dosáhl na hranici 1000 startů v domácí nejvyšší soutěži.

Hosté naskočili do utkání aktivněji a Indiáni měli štěstí, že Ihnacak zblízka v dobré pozici minul branku. Ve třetí minutě pálil z otočky nebezpečně Mertl a za chvíli se už lépe pohybující hráči Mountfieldu ujali vedení. Dorážku nekrytého Ihnacaka ještě Machovský vyrazil, dojíždějící Červený už ale pohodlně otevřel skóre. Domácí se v sedmé minutě vrátili do hry díky využité početní výhodě, během níž nepřesný pokus Lva od modré čáry dokázal z úhlu dostat do sítě Kubalík.

Po vyrovnání sice hráči Plzně převzali iniciativu, výborně napadající hosté však hrozili z brejků. V 11. minutě při přečíslení dvou na jednoho přihrál Bednář Köhlerovi, proti jehož střele se stačil Machovský skvěle přesunout. Domácí se do šancí přes pozornou hradeckou defenzivu neprosazovali a naopak necelé tři minuty před pauzou Bednář v pádu s pomocí nešťastné teče Poletína upravil na 1:2.

Do prostřední části domácí doslova vlétli, Kubalík ovšem v dobré pozici zamířil jen do Kacetla. Strážce hradecké svatyně si poradil i s bombou Kudroče a přesilovkovou střelou Kracíka. Až v polovině utkání plzeňský nápor korunoval úspěšnou tečí Kubkovy střílené přihrávky kanonýr Kubalík. Ve 31. minutě mohl po závaru kolem plzeňské branky odpovědět Šimánek, jeho střelu z prostoru mezi kruhy však stačil Machovský akrobatickým zákrokem vytěsnit mimo.

Podobně držel svůj tým i jeho protějšek Kacetl, jenž zlikvidoval volej nekrytého Bližňáka. Ve 36. minutě už ale Pulpán střelou od levého hrazení dostal Indiány do vedení a o 42 vteřin později korunoval nápor domácích táhlou střelou na 4:2 Lev. V závěru druhé třetiny ještě Hollweg ve vlastním oslabení tváří v tvář Kacetlovi trefil břevno.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté ve snaze zkorigovat skóre otevřeli hru. Mertl ale svoji příležitost neproměnil a naopak při vyloučení Čápa ve 49. minutě přidal po zadovce Kubalíka Kracík do prázdné branky pátý gól. O 65 vteřin později navíc po dlouhém Kadlecově pasu zakončil plzeňské přečíslení přesnou střelou Lev. Frustrovaní hráči Hradce v poslední desetiminutovce ztráceli nervy, až příliš profesorsky hrající domácí už ale další branku v přesilovkách nepřidali.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 6:2 (1:2, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. D. Kubalík (Lev, Kadlec), 30. D. Kubalík (Kubka, Kracík), 36. Pulpán (Johnson, Kratěna), 37. Lev (Hollweg, Jeřábek), 49. Kracík (D. Kubalík), 50. Lev (Kadlec, D. Sklenička) - 5. Červený (Ihnacak, Honejsek), 17. Bednář (Pláněk). Rozhodčí: Hejduk, Souček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. Diváci: 4564.
Plzeň: Machovský - Kudroč, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Köhler, Bednář, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - T. Knotek, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín