Hlavní obsah

Buďte nadržení! vyzývá Van Gaal hráče. A angličtí novináři se smějí

Manchaster

Ne úplně výstižné slovo zvolil nizozemský trenér Manchesteru United Louis van Gaal, když požadoval, aby jeho hráči přidali na agresivitě. A když se o ně podělil s novináři na tiskové konferenci před odvetným zápasem Evropské ligy s Midtjyllandem, rozesmál nejenom Juana Matu, ale také všechny přítomné novináře.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Trenér Manchesteru United Louis van Gaal (vpravo) a Juan Mata před odvetným zápasem s dánským Midtjyllandem.

Článek

Tým z Old Trafford prohrál úvodní zápas prvního kola play off EL na půdě dánského mistra 1:2 a musí tak dvojzápas otáčet. Na tiskové konferenci před odvetou ale ponurá nálada nepanovala.

Jeden z britských novinářů se ptal Van Gaala, jestli své hráče před odvetou nad domácím stadiónu vyzývá, aby prokázali víc touhy. „Ano! Máte pravdu. Vaše slovo je vystihující. Touha! Hlad! Několikrát jsem použil ke svým hráčům i slovo nadržení," rozpovídal se Van Gaal.

Je to pravda?

Nizozemec rozesmál všechny v místnosti včetně Juana Maty, který předzápasovou tiskovou konferenci s čtyřiašedesátiletým trenérem absolvoval. „Je to pravda, nebo ne?" ptal se rozesmátý Van Gaal španělského záložníka.

Na slova trenéra, který podle všeho po sezóně u týmu Rudých ďáblů skončí, později reagoval někdejší stoper United Rio Ferdinand. Někdejší anglický reprezentant působil v Divadle snů pod Sirem Alexem Fergusonem. „To je úplný opak Fergieho. Ten po nás nikdy nechtěl, abychom byli nadržení," prohlásil Ferdinand.

Odvetný zápas Evropské ligy začíná dnes ve 21:05. A Manchester touží po postupu. Vítěz Evropské ligy si totiž pro příští ročník zajistí účast v Lize mistrů a vše nasvědčuje tomu, že to bude pro United jediná schůdná cesta proklouznout do milionářské soutěže.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen