Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 5:1Mladá Boleslav potřetí porazila Plzeň a míří do čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jeřábek 0 : 1
22. Musil 1 : 1
23. Klimenta 2 : 1
44. Pacovský 3 : 1
52. Lenc 4 : 1
58. Hyka 5 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili potřetí za sebou Plzeň a po výhře 5:1 se stále drží na pozicích zajišťujících přímý postup do čtvrtfinále play off extraligy. Tři kola před koncem základní části mají na sedmý Chomutov náskok čtyř bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský útočník Miroslav Indrák v souboji s mladoboleslavským obráncem Janem Holubem. Vlevo přihlíží zadák Středočechů Mitja Robar.

Článek

Hosté měli před zápasem problém se složením obrany. Poprvé tak v extralize nastoupil teprve šestnáctiletý Kvasnička, který utvořil dvojici s devětatřicetiletým Kadlecem.

Středočeši si ve většině domácích zápasů v této sezoně vytvořili hned v úvodu střeleckou převahu, proti Plzni se jim to ale nepodařilo. Indiáni hráli aktivně a v 6. minutě se dostali do vedení.

Kratěnovu šanci při plzeňském oslabení ještě Rittich zastavil, následnou Jeřábkovu střelu ale již nepokryl. Plzeň potvrdila, že patří v oslabení k nejaktivnějším týmům v soutěži. Při přesilovce soupeře vstřelili Západočeši již osmou branku.

Pacovský pojistil vedení

Mladá Boleslav se do hry dostala až ve druhé třetině a podařilo se jí duel rychle otočit. Ve 22. minutě vyrovnal pohotově dorážející Musil a o 78 sekund později překonal Polívku po Klepišově přihrávce Klimenta. Mezi góly měl navíc další velkou šanci Jarůšek.

Plzeňská dvojka byla i poté ústřední postavou zápasu. Polívku nepřekonal Kučný, ze samostatné akce Pacovský ani po přečíslení dva na jednoho Musil. Až poté se v útočném pásmu výrazně připomněli i hosté. Svobodovu šanci Rittich zlikvidoval, Hrňa v přesilové hře z ideální pozice přestřelil.

Hned na začátku třetí třetiny přiblížil domácím tři body Pacovský, kterému gól připravil po ukázkovém přečíslení Jarůšek. Bruslaři se pak zaměřili hlavně na pozornou defenzivu a čekali na šance. V 52. minutě se dočkali čtvrté branky, když Polívku překonal Lenc. Rozhodčí Fraňo sice nejprve vehementně gestikuloval, že gól neuzná pro předešlou hru vysokou holí, po konzultaci s kolegou u videa ale názor změnil. Výhru domácích podtrhl pátým gólem Hyka.

49. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 22. Musil (Hyka), 23. Klimenta (Klepiš, Holub), 44. Pacovský (Jarůšek, D. Výborný), 52. Lenc (Klepiš, Rýgl), 58. Hyka (Bárta) - 6. Jeřábek (Kratěna). Rozhodčí: Fraňo, Polák - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3853.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Robar, Holub, Rýgl, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, Pacovský - Klimenta, Klepiš, Lenc - Hyka, Musil, L. Pabiška - Ďurač, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Plzeň: Polívka - Kudroč, Jeřábek, Kadlec, Kvasnička, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno