Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 4:1Zlín se výhrou přiblížil šestce na čtyři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Holík 1 : 0
8. Bednář 1 : 1
28. Vlach 2 : 1
35. Maruna 3 : 1
38. Urbanec 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v 48. kole Tipsport extraligy Hradec Králové 4:1 a na osmém místě stáhli v boji o přímý postup do čtvrtfinále play off ztrátu na šestou Olomouc na čtyři body. Berani rozhodli třemi góly ve druhé třetině a vyhráli pátý z posledních šesti duelů. Mountfield venku popáté za sebou nebodoval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují ze vstřeleného gólu - ilustrační snímek.

Článek

Domácí se dostali do vedení v sedmé minutě, kdy proměnili první přesilovou hru v zápase. Při Mertlově trestu se v závaru dostal puk k Petru Holíkovi, který překonal ležícího Kacetla. Hradec rychle odpověděl, protože už za 59 sekund se prosadil z dorážky Bednář.

I nadále se hrála vyrovnaná bitva, ve které měli chvilku navrch hosté díky přesilovce. Pilař v ní sice překonal Kašíka, ale gól neplatil pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Následně měl možnost i Šimánek, poskakující puk před poloprázdnou brankou ale dobře netrefil. Sudí si ještě situaci ověřili u videorozhodčího.

Dej trefil jen tyč

Mountfield byl lepší i ze začátku prostředního dějství, například Dejovu střelu zastavila tyč. A když se Zlín ubránil i při Cibákově vyloučení, převzal aktivitu. Štumpf našel před brankou nikým nehlídaného Romana Vlacha, jenž uspěl střelou z první.

Vzápětí mohlo být vyrovnáno, ale Dej tváří v tvář Kašíkovi neuspěl. A tak se zase radovali domácí. Ondráček zamotal za brankou hlavu Kacetlovi a poslal puk na Marunu, jenž jej zblízka nasměroval za záda hostujícího gólmana. A do pauzy Berani přidali ještě jednu trefu. Na 4:1 upravil Urbanec, jehož lehké nahození propadlo Kacetlovi mezi betony.

Do závěrečného dějství vstoupili Východočeši s brankářem Svobodou, oživení jejich hry to ale nepřineslo. Naopak zvýšit mohli Bukarts a Řezníček. Za hosty zahrozil Červený, proti němuž se ale Kašík stihl přesunout. Podobně si zlínský gólman poradil i s Šimánkovým pokusem. Na druhé straně střela Veselého rozvlnila jen boční síťku. Zlín má díky dnešní výhře jistotu, že v případě účasti v předkole začne sérii na domácím ledě.

49. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. P. Holík (Říčka), 28. Roman Vlach (Štumpf, O. Veselý), 35. Maruna (J. Ondráček, Cibák), 38. Urbanec (Cibák, Maruna) - 8. Bednář (Šimánek, Vydarený). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4563.
Zlín: Kašík - Řezníček, Kotvan, Matějíček, Urbanec, O. Horák, Stuchlík - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - J. Ondráček, Cibák, Maruna - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Hradec Králové: Kacetl (41. A. Svoboda) - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Pavlas, Dietz, Hronek, od 41. navíc Čáp - Bednář, Mertl, Šimánek - Honejsek, Ihnacak, Červený - Courchaine, Miškář, Dej - Köhler, Vantuch, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Reklama