Hlavní obsah

Chomutov - Brno 5:2Růžička zpět na střídačce. Chomutov drží naději na přímý postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ton 0 : 1
32. Skinner 1 : 1
42. Kämpf 2 : 1
45. Ostřížek 2 : 2
49. Červenka 3 : 2
52. Harant 4 : 2
53. Kämpf 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 49. kole Tipsport extraligy Brno 5:2. Hosté vedli, na začátku 49. minuty ještě drželi vyrovnané skóre 2:2, ale pak se trefili třikrát Piráti. Vítězný gól si připsal nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka. Piráti nadále drží naději na první šestku, na Olomouc mají tři kola před koncem tříbodové manko. Kometa bude muset ještě bojovat, aby udržela pozici v předkole, Vítkovice se jí přiblížily na tři body.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník David Květoň (vlevo) v souboji s brněnským forvardem Davidem Ostřížkem.

Článek

Na domácí střídačku se po úmrtí manželky vrátil hlavní trenér Vladimír Růžička a právě jeho svěřencům patřil úvod utkání. Hned po 13 sekundách zahrozil tvrdou střelou Červenka a vzápětí Čiliak jen s námahou vytěsnil betonem pokus Valacha. Aktivita domácích se přetavila i v první přesilovou hru, v níž měl velkou příležitost Rutta, jenže z bezprostřední blízkosti Čiliaka nepřekonal. První gól tak vstřelilo Brno - ve 12. minutě uvolnil Hruška zadovkou Tona, který střelou bez přípravy překonal Kristana.

Ve druhé třetině měl opět první velkou příležitost Chomutov. Už po skončení přesilové hry byl Kämpf osamocený před Čiliakem, ale zakončil jen do betonů brněnského gólmana. Dokonalý zámek předvedla v polovině druhé třetiny první formace Chomutova, jenže šance Kašeho a Rutty vedly jen k další přesilové hře domácích.

V ní se Chomutov přece jen poprvé prosadil i gólově. Po ostřelování hostující branky si Skinner vyjel od pravého mantinelu a střelou zápěstím srovnal stav zápasu. V samém závěru prostřední části hry se neprosadil Kämpf, který skákající kotouč namířil opět do betonů Čiliaka, ani Dušek, když osamocený před brněnským brankářem nezpracoval kotouč.

Hosté nenašli sílu na obrat

Jen 63 sekund ve třetí třetině stačilo Chomutovu, aby se dostal do vedení, když Kämpf z prostoru mezi kruhy ranou zápěstím rozvlnil síť za Čiliakem podruhé. Z vedení se domácí neradovali dlouho. Už v 45. minutě po chybě Kristana a nahrávce Tona skóroval Ostřížek do odkryté branky.

Vedení zpět na stranu Chomutova strhl Červenka, který se prosadil ve 49. minutě střelou přes obránce nad Čiliakovo rameno. Vedení potvrdil Chomutov za necelé tři minuty. Nejdříve se trefil od pravého mantinelu Harant a vstřelil svůj první gól za Chomutov, za dalších 66 sekund svým druhým dnešním gólem poslal Kämpf domácí už do tříbrankového vedení a hosté již nenašli sílu na jakýkoliv náznak obratu.

49. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 5:2 (0:1, 1:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 32. Skinner, 42. Kämpf (D. Květoň), 49. Červenka (Tomica, Račuk), 52. Harant (Račuk), 53. Kämpf (J. Mrázek) - 12. Ton (J. Hruška), 45. Ostřížek (Ton, J. Hruška). Rozhodčí: Hrubý, Šindler - D. Jelínek, J. Ondráček. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4911.
Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, J. Mrázek, Šidlík, Pereťagin, Harant - D. Kaše, Červenka, Tomica - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - Ölvecký, Dušek, Sklenář - Chlouba, Račuk, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák - Dočekal, L. Čermák, R. Zohorna - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Ton, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, Burian - od 41. navíc F. Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a K. Pokorný.

Reklama

Související témata: