Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 2:1Pardubice zdolaly předposlední Litvínov a unikly mu na šest bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Marcinko 1 : 0
24. Hübl 1 : 1
27. P. Sýkora 2 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté dvanáctých Pardubic vyhráli ve 49. kole Tipsport extraligy nad předposledním Litvínovem 2:1 a svému soupeři odskočili v tabulce na rozdíl šesti bodů. Dynamo k prvnímu vítězství po čtyřech porážkách za sebou nakročilo v první třetině díky gólu Tomáše Marcinka, ale Viktor Hübl na začátku druhé části srovnal. Vítěznou branku zaznamenal ve 27. minutě Petr Sýkora. Verva prohrála popáté za sebou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Petr Sýkora po zápase s Litvínovem zdraví fanoušky.

Článek

Přímý souboj o lepší postavení pro blížící se skupinu o 11. až 14. místo začaly lépe Pardubice a už po minutě neproměnil gólovou šanci Orsava. Litvínovská odpověď byla hodně hlasitá, když Martynek vystihl rozehrávku domácích a svoji střelu otřel o tyč. Konstrukce branky pak při střele Tomáška v přesilovce zachránila i na druhé straně Petráska.

Pardubice byly i díky třem přesilovkám v první části střelecky aktivnější a právě v početní výhodě otevřely skóre, když se na brankovišti prosadil důrazný Marcinko. Ofenzivní snahu Vervy připomněl pouze v oslabení Hübl, jinak zasahoval hlavně Petrásek. Hodně starostí mu už na začátku druhé třetiny připravil Nahodil, který vystihl rozehrávku, ale ranou mezi betony neuspěl.

Radost hostů trvala krátce

Litvínov následně dokázal poprvé na delší dobu zatlačit domácí do defenzívy a hned také srovnat skóre. Před Maxwellem se nejlépe zorientoval Hübl a nadvakrát dostal kotouč za čáru. Radost hostů ale trvala pouze necelé tři minuty. Při hře čtyři na čtyři se puku ujal Sýkora a svůj úprk zakončil netypicky kličkou do bekhendu. Od inkasovaného gólu se Litvínov dostával stále více do hry. Maxwell si musel poradit s tvrdou ranou Kubáta, v šancích na brankovišti neuspěli ani Hübl a Trávníček.

Vyrovnat stav mohl pak na začátku třetí části i Jánský, ale při dorážce Lukešovy střely mu kotouč před odkrytou brankou přeskočil hokejku. V protiútoku se mezi obránci proháčkoval Sýkora, jenže Petrásek si tentokrát jeho zakončení pohlídal. Jednu z posledních šancí Vervy na vyrovnání nevyužil v 53. minutě Hořava, kterému se bleskově pod nohy vrhl Maxwell.

Dynamo mělo poté situaci hodně usnadněnou díky dvěma přesilovým hrám po sobě, ve kterých se soustředilo hlavně na udržení hubeného vedení. Přesto Sýkora při jedné z nich napálil tyčku. Hosté zkusili 77 vteřin před koncem třetí části odvolat brankáře, ale více než dvě nepřesné střely nevyprodukovali.

49. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Marcinko (Redenbach, Gregorc), 27. P. Sýkora - 24. Hübl (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:9, navíc Kubát (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7338.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Čáslava, Ščotka, Gregorc, Bokroš, M. Šeda - P. Sýkora, Nahodil, Marcinko - Moňa, Redenbach, Orsava - Rapáč, Tomášek, Poulíček - Voženílek, Kaut, M. Beran. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.
Litvínov: Petrásek - Kubát, Chaloupka, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Martynek, Hübl, Trávníček - M. Hořava, K. Reichel, Lukeš - Duda, Šimeček (21. Jánský), Piroš - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama