Hlavní obsah

Slovácko - Jihlava 3:1Slovácko rozhodlo o výhře nad Jihlavou až v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hronek 0 : 1
16. Šumulikoski 1 : 1
85. Koné 2 : 1
90. Havlík 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili v 19. kole Synot ligy Jihlavu 3:1. První jarní branku Vysočiny vstřelil v 15. minutě Petr Hronek, vzápětí ale vyrovnal Veliče Šumulikoski. V závěru poločasu sice neproměnil penaltu Libor Došek, díky gólům Francise Koného a Marka Havlíka však domácí nakonec zvítězili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec na ilustračním snímku

Článek

Sestupem ohrožená Jihlava začal aktivně, útočným pojetím si vypracovala několik střeleckých příležitostí. Po čtvrt hodině Vaculík unikl po levé straně a z jeho přihrávky mezi domácí stopery zaznamenal přesnou ránou k tyči Hronek vedoucí gól.

Slovácko však na nepříznivý vývoj bleskově zareagovalo. Jen o minutu později Sadílek z trestného kopu z levé strany našel v trestném území nabíhajícího Šumulikoského, který hlavou překonal brankáře Rakovana.

Po vyrovnávacím gólu převzali iniciativu domácí, kteří si z územní převahy vypracovali i gólové šance. Ve 23. minutě po Kerbrově centru z levé strany Doškovu hlavičku pod břevno stačil Rakovan vyrazit. Ve 43. minutě srazil v trestném území obránce Krejčí nabíhajícího Biolka a rozhodčí Zelinka nařídil penaltu.

Nejlepší střelec Slovácka Došek však pokutový kop neproměnil, jihlavský brankář jeho střelu k levé tyči vystihl a míč chytil. Těsně před přestávkou vynikl i domácí gólman Heča, jenž vyrazil trestný kop Vaculíka.

Koné dokonal obrat

Po změně stran fotbal upadl do oboustranných nepřesností. Slovácko stereotypně nakopávalo míče na Doška, kterého dobře střežil stoper Šulek. Naopak Jihlava zápolila s přechodem do protiútoků. V 56. minutě Rakovan dvakrát zasahoval před Doškem, na druhé straně o chvíli později po rohovém kopu stačil vyrazit brankář Heča střelu Kryštůfka.

Devět minut před koncem trestuhodně zahodil možnost rozhodnout zápas Hronek, který se ocitl v protiútoku zcela sám před Hečou, jenž stačil jeho střelu vyrazit.

Trest přišel vzápětí. Koné pronikl mezi obránci Jihlavy a prostřelil Rakovana. Zisk tří bodů pro Slovácko poté v nastavení potvrdil po protiútoku do otevřené obrany Havlík.

19. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 3:1 (1:1)
Branky: 16. Šumulikoski, 85. Koné, 90.+2 Havlík - 15. Hronek. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Pelikán. ŽK: Sadílek, Košút - Kučera. Diváci: 3778.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Chýla - Šumulikoski - Biolek (57. Chvátal), Sadílek (57. Koné), Havlík, Kerbr (73. Civič) - Došek. Trenér: Habanec.
Jihlava: Rakovan - Kryštůfek, Šourek, Krejčí, Urdinov - Šulek - Fulnek (54. Kukol), Hronek, Kučera, Vaculík - Voltr (61. Dvořák). Trenér: Hipp.

Reklama

Související témata: