Hlavní obsah

Southampton - Chelsea 1:2Chelsea otočila se Southamptonem

Southampton

Fotbalisté Chelsea zvítězili v rámci 27. kola anglické Premier League na hřišti Southamptonu 2:1 a připsali si poprvé v sezóně druhé ligové vítězství v řadě.

Článek

Úvodní dvacetiminutovka patřila domácím, kteří ale územní převahu v gól nepřetavili. S končící 27. minutou si první pokus na branku připsali i hráči Chelsea. Oscar vypálil z hranice vápna, ovšem na brankáře Forstera nevyzrál. V závěru poločasu začali přebírat iniciativu Blues, jenže přes zorganizovanou obranu Saints si žádnou šanci nepřipravili. Naopak těsně před přestávkou rozveselil fanoušky na St. Mary's Stadium Shane Long, jenž využil velkou hrubku Rahmana Baby a rozvlnil síť za zády vyběhnuvšího Courtoise.

Po změně stran se Chelsea tlačila více do zakončení. Po hodině hry si na Hazardův centr naskočil Costa, jenže ani on nevylepšil přesnost střelby. Chelsea se vyrovnání dočkala čtvrt hodiny před koncem. Fábregas centroval do vápna nezkoncentrované obrany a k údivu všech přihlížejících míč skončil za zády gólmana Forstera, jemuž tak skončila úctyhodná série bez inkasovaného gólu.

Brankou povzbuzení Blues ožili, v 88. minutě si na rohový kop naskočil Ivanovič a nechytatelnou hlavičkou rozhodl o výhře londýnského klubu. Chelsea od Hiddinkova nástupu ještě neprohrála. Southampton naopak poznal hořkost porážky po šesti zápasech.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Southampton - Chelsea 1:2 (42. Long - 75. Fábregas, 89. Ivanovič)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články