Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 1:0 SNMladá Boleslav porazila Třinec po nájezdech a je ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Jarůšek (rozhodující nájezd) 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 51. kole extraligy nad Třincem 1:0 po samostatných nájezdech a mají jistý přímý postup do čtvrtfinále play off. Radost měli nakonec i Oceláři, kterým bod stačí k jistotě účasti v předkole play off. Utkání rozhodl v páté sérii nájezdů Richard Jarůšek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi David Rittich (vlevo) sleduje puk, který se snaží dorazit Daniel Rákos z Třince (uprostřed. Vpravo Jan Holub z Boleslavi.

Článek

Zápas začal v hodně svižném tempu. Jako první mohli skórovat hosté, ale Kovarčíkovu střelu pod břevno dokázal domácí brankář Rittich vytěsnit vyrážečkou. Domácí se na dostřel Hamerlíkovi branky dostali v následné přesilovce, ale Pabiška nedokázal najít mezeru mezi tyčkou a brankářem Třince.

V početní výhodě zahrozil i Třinec, ale Irglovu dorážku do odkryté části branky vykryl Rittich skvěle maskou. V té samé přesilovce mohli hosté ale i inkasovat. To když se mezi kruhy po šťastném odrazu zjevil Hyka, ale trefil jenom Hamerlíka.

Blízko vstřelení úvodní branky zápasu byl ve čtvrté minutě druhé části Jarůšek. Dokázal sice prostřelit Hamerlíka, ale slovenského gólmana zastoupil na brankové čáře Irgl. Ani ne o minutu později už byl Hamerlík překonaný stejným způsobem znovu, ale tentokrát ho jistil Milan Doudera. Hamerlík měl dostatek štěstí, což se potvrdilo po Jarůškově střele, která skončila na tyči.

Hyka měl ke gólu blízko

Domácí vystupňovali svůj tlak v přesilovce, ale hosté odolali. Stejně tak při Bártově střele, po níž našel třinecký gólman puk v lapačce. Boleslavský gól visel ve vzduchu, ale nepadl ani při Hykově manévru před brankovištěm, po němž puk opět projel jenom kolem branky. Domácí tlak otupilo až vyloučení Kučného, ale ani Třinec nedokázal v početní výhodě pohnout číslicemi na světelné tabuli.

Domácím divákům zatrnulo ve třetí třetině nejprve při šanci Adamského, který vystihl nepřesné založení přesilovkového útoku, ale Rittich zasáhl na poslední chvíli lapačkou. I přes absenci gólů se hrál i v závěrečné dvacetiminutovce svižný a atraktivní hokej, při němž se přelévala hra z jedné strany na druhou. Ale šedesát minut hry ani tak branku nepřineslo.

Hned v úvodu prodloužení zahákoval ujíždějícího Hyku Galvas, a i když se diváci dožadovali trestného střílení, k vidění byla pouze přesilovka. Branky se ale diváci nedočkali a rozhodovat musely až samostatné nájezdy. Hned v prvním se trefil kapitán hostů Irgl. Ve třetí sérii dokázal srovnat ex-třinecký obránce Trončinský. Boleslav šla do vedení v páté sérii zásluhou Jarůška, na nějž již Dravecký nedokázal odpovědět.

51. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 1:0 po sam. nájezdech
Rozhodující nájezd Jarůšek. Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 3698.
Mladá Boleslav: Rittich - T. Voráček, Stříteský, Trončinský, Holub, Kučný, Rýgl, Robar - Jarůšek, D. Výborný, Pacovský - Klimenta, Klepiš, Lenc - Hyka, Musil, Bárta - Ďurač, R. Hruška, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hamerlík - Galvas, M. Doudera, Jank, Nosek, Hrabal, Slovák - Tybor, Kopecký, Irgl - Svačina, Plíhal, Dravecký - Adamský, Polanský, Rákos - Rufer, Kovarčík, Matuš. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: